Search
Close this search box.
VOJVODINA-PERLEZ-grb
VREME ČITANJA: 2 min

GUTEŠA OBAVIO PROZIVKU

VOJVODINA 1928 IZ PERLEZA POČELA PRIPREME ZA SRPSKU LIGU VOJVODINA

Perležani su se vratili u srpskoligaško društvo i prvi su počeli pripreme za novu trku u „Vojvodini“. Prozivku je obavio Marko Guteša, posle nekoliko godina, kad je uveo Vojvodinu 1928 u Srpsku ligu, vratio se na mesto uspeha.

Na prvom treningu bilo je 12 igrača iz prošle sezone i sedmorica na probi.

– Lane smo bili protivnici, dok sam vodio karađorđevačko Jedinstvo, a sad smo zajedno i drago mi je što sam se vratio u klub koji sam prvi uveo u srpskoligaško društvo. Kroz rad i testove formiraćemo igru i doći do selekcije.

Biće naporno i teško i „Vojvodina“ je ogroman izazov za sve nas. Na „Istoku“ je ubedljivo osvojeno prvo mesto i očekujem da igrači i dalje budu maksimalno požrtvovani i posvećeni – rekao je Guteša.

TESTOVI

Prvu proveru Perležani će imati protiv zrenjaninskog Radničkog 13. jula, potom će odmeriti snage protiv Mladosti (Omoljica), Kovilja, Poleta (Idvor), Borca (Šajkaš)…

Napomenuo je da su prvi počeli sa treninzima zbog činjenice da se očekuje veliki broj igrača na probi, a da se više prvotimaca nalazi na odmoru i da će se naknadno priključiti.

Poznate su i prve prinove, bonus Marko Jonjev došao je iz zrenjaninskog Radničkoga, iskusni Zoran Šemić, kao i Guteša, vratio se među Perležane sa kojima se, pre nekoliko sezona, plasirao u Srpsku ligu. Proletos je branioboje Crvene zvezde iz Ruskog Sela.

C. B.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

GUTEŠA OBAVIO PROZIVKU

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina