Search
Close this search box.
loznica-fap-izjednacujuci-gol-loznice-12-10-2024
VREME ČITANJA: 2 min

FUDBAL: SRPSKA LIGA „ZAPAD“ – Bez pobednika u derbiju

U derbiju jesenjeg dela prvenstva Srpske lige „Zapad“ danas su na „Lagator“ Loznica i FAP iz Priboja igrali nerešeno 1:1. Bila je to tvrda, teška utakmica u kojoj su obe ekipe pokazale da s pravom pretenduju na viši rang.

U 8. minutu sjajnu priliku imao je kapiten Dragiša Komarčević. Jambrušić je prošao po levoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac, a kapiten Lozničana sa metar, dva bio neprecizan. Komarčević je i u 28. minutu imao šansu kada je glavom šutirao sa desetak metara. I onda radost gostiju. Igrao se 42. minut kada je Bojović posle kornera loptu poslao u mrežu golmana Ružića.

U nastavku je Loznica krenula agresivnije i u 47. i 58. minutu prilike da izjednače imali su Cucin i Komarčević. U 61. minutu isplatila se upornost Lozničana, posle kornera Cvetković je sa desetak metara bio precizan i tako izjednačio rezultat. Bojović je u 66. minutu bio u prilici da ponovo dovede FAP u vođstvo, ali je umesto mreže pogodio stativu. Osam minuta kasnije, lepu priliku za Loznicu propustio je da realizuje Mladenović.

– Gol smo primili u najnezgodnijem trenutku, pred kraj prvog poluvremena. Presudio je individualni kvalitet prvog strelca Srpske lige. Nismo reagovali u toj situaciji kako treba. Ipak, uspeli smo da u drugom poluvremenu anuliramo prednost gostiju. Čestitao bih momcima na zalaganju i borbenosti. Bili smo veoma oslabljeni u ovom duelu, ali učinili smo sve da dođemo do pobede. Nismo uspeli, ali teško je doći u ovakvim utakmicama do očekivanog rezultata. Priželjkivali smo pobedu i da tako prepolovimo prednost FAP-a, ali ima još dosta da se igra, i pred njima i pred nama je još mnogo izazova, tako da ćemo ići utakmicu po utakmicu – rekao je za portal LN posle utakmice Duško Obadović, trener Lozničana.

Nemanja Cvetković (desno)

Наредну утакмицу Лозница ће одиграти у суботу у Горњем Милановцу где ће се састати са Таковом.

– У гостима су увек тешке утакмице, није лако играти ни у Горњем Милановцу, ни у Подунавцима  или неком другом месту, јер је свако на свом терену јак. Надам се да ћемо наставити низ добрих игара и резултата – истиче Обадовић.

В. Ст.

Izvor: loznickenovosti.com

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad