Search
Close this search box.
643066_lopta_f
VREME ČITANJA: 2 min

REAKCIJA SAVEZA: Prethodne sezone su se borili za titulu – sada su ISKLJUČENI IZ TAKMIČENJA!

Fudbaleri Šušnjara 1977 iz istoimenog mesta u opštini Lazarevac prethodne takmičarske godine u okviru Beogradske zone borio se za sam vrh tabele i plasman u Srpsku ligu Beograd.

Ostvarili su plavo-beli skor od 19 pobeda, šest remija i pet poraza što ime je sa ukupno 63 osvojena boda donelo treću poziciju i plasman u baraž dvomeč za popunu trećeg stepena takmičenja.

Međutim, ekipa Prve Iskre iz Bariča je bila bolja u plej-ofu. Nakon 0:0 u prvom susretu, u revašu je sastav iz Bariča slavio rezultatom 2:0, tako da su snovi Šušnjara ostali nedosanjani.

Očeivalo se da će u novoj takmičarskoj godini plavo-beli predstavljati možda i glavnog kandidata za plasman u viši stepen takmičenja, ali su letnja dešavanja dovela do toga da klub ne započne takmičenje.

Šušnjar 1977 se nije pojavio na zakazanoj premijeri u sezoni 2024/25 protiv Komgrapa, tak oda je meč registrovan službneim rezultatom 0:3, a s obzirom da se prethodnog vikenda nisu pojavili ni na meču sa PKB-om iz Padinske Skele, disciplinski organi Fudbalskog saveza Beograda su doneli očekivanu odluku da je FK Šušnjar 1977 isključen iz takmičenja.

Republika
Plavo-bel priča je privremeno okončana

Tim povodom FSB se javnosti obratio saopštenjem u kojem stoji:

– Komesar za takmičenje Zonske lige Beograd Dragan Savić na današnjoj sednici, doneo je Odluku da se iz takmičenja Zonske lige Beograd isključi Fudbalski klub ‘’ŠUŠNJAR 1977’’ na osnovu odredbi članova 40, 41, 66, 71, 78 i 79 Propozicija za prvenstvo Srpske lige, Zonske lige, Prve beogradske lige i Međuopštinske lige na teritoriji FS Beograda za takmičarsku sezonu 2024/2025 a u vezi sa članovima 46, 49, 50, 51 i 52  Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSS. 

Kakva je dalaj sudbina kluba, za sada nie poznato. Shodno navedenoj odluci, plavo-beli bi naredne sezone mogli da se uključe u takmičenja, ali u međuopštinskom rangu na području srpske prestonice.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA beogradske zone