Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

NASTAVAK CRNE-SERIJE: Poraz Trsteničana na otvaranju sezone pred svojim navijačima! Za bodove će morati da sačekaju neku drugu priliku! (FOTO GALERIJA)

Nikako da uhvate pobednički ritam.

Fudbaleri Trstenika PPT prethodnu sezonu u okviru Zone Zapad okončali su na trećoj poticiji iza Morave 1918 iz Ćuprije i Temnića 1924 iz Varvarina, ali im je to bilo dovoljno da od ove jeseni krenu u borbe u okviru istočne grupe srpskoligaškog karavana.

Međutim, start aktuelne sezone ne protiče onako kako su se ljubitelji fudbala u Trsteniku nadali, a njihovo sportsko mezimče je u uvodna dva kola osvojilo svega jedan bod, remizirajući rezultatom 0:0 u Kladovu protiv Đerdapa.

Prethodnog vikenda ekipa iz grada na obalama Zapadne Morave poražena je u Prahovu od Dunava (0:4) i svi su se nadali da premijerni meč na stadionu u Trsteniku protiv paraćinskog Jedinstva može doneti i prvi trijumf u trećeligaškoj konkurenciji nakon gotovo pune tri godine i tri meseca.

U 40. minutu jedna dubinska lopta Nastasijevića je prevarila Krstića došla do Obradovića koji manirom iskusnoig strelca lobuje Markovića za vođstvo gostiju. Imali su gosti još jednu odličnu priliku u prvom poluvrfemenu, ali je vrlo precizan i jak udarac Conića golman Marković odbio u korner.

I samo što je počelo drugo poluvreme kada se očekivala ofanzva domaćina, gosti dupliraju prednost. Naime u 50. minutu posle jednog centaršuta u šesnaestercu domaćina se najbolje snašao Stojanov, koji je rezantnim udarcem postavio konačnih 0:2. Mogao je nesigurni sudija Tošić da pokaže na belu tačku kada je u prodoru ka golu oboren Dobrosavljević, međutim nije se oglasio pa su nade u neizvesnu završnicu izostale. U nastavku si domaćini pokušavali da ublaže poraz ali su se iskusni gosti uspešno odbranili.

– Srpska liga istok, 3. kolo:

Trstenik PPT (Trstenik) – Jedinstvo (Paraćin) 0:2 (0:1)

Strelci: Obradović u 40. i Stojanov u 50. minutu

Stadion: FK Trstenik PPT

Gledalaca: 200

Sudija: Tošić (Bor)

Žuti kartoni: Đorđević, Milosavljević, Marković (Trstenik PPT); Stojanov, Obradović (Jedinstvo)

Trstenik PPT (Trstenik): L. Marković, A. Milosavljević, Milovanović, Krstić (Matović), Jevtić, Miloševac (Batoćanin), B. Milosavljević, Dobrosavljević (Karić), DJordjević (Petrović), L. Marković, M. Savić (S. Savić).

Jedinstvo (Paraćin): Brkić, Tadić, Mitić (Nastasijević), Stančić, Krkić, Obradović (Marinković), Klašnja (Stojanov), Conić, Dedijer (Milenković), Radovanović (Kovačević), Mijatović.

Fudbaleri Trstenika PPT nakon tri odigrana kola imaju svega jedan bod na svom kontu, ali treba napomenuti da ekipa nakon 270 minuta fudbala nije uspela da zatrese mrežu protivnika.

U narednom kolu Trsteničani gostuju Jedinstvu 1936 iz Kruševca.

Sa druge Paraćinci koji se u ovom momentu nalaze u samom vrhu tabele imaće priliku da nastave sa sjajnim rezultatom na gostovanju u Prahovu protiv ekipe Dunava.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok