Search
Close this search box.
687721_ofknapredak_f
VREME ČITANJA: 2 min

ISTORIJA JE ISPISANA: Početak nije bio lak – Markovčani u nastavku meča pokazali kvalitet i umalo stigli do potpunog preokreta!

Premijerno izdanje može se smatrati zadovoljavajućim.

Fudbaleri OFK Napretka iz Markovca u prethodne dve takmičarske godine osvojili su isto toliko šampionskih pehara i ovog vikenda su ispisali nove stranice klupske istorije, odigravši prvi meč u zapadnoj grupi srpskoligaškog karavana.

Nakon osvajanja prvog mesta u Podunavskoj okružnoj ligi u sezoni 2022/23, markovački fudbaleri su prethodnu sezonu u Zoni Podunavsko-šumadijskoj okončali sa skorom od 19 pobeda, četiri remija i isto toliko poraza što im je donelo plasman u trećeligaško društvo sa 13 bodova prednosti u odnosu na RSK iz Rabrova, prošlosezonskog vicešampiona.

Želja svih u klubu jeste da se već ove godine postanu stabilan srpskoligaš, a u premijernom meču nisu imali ni malo lak zadatak, s obziro mda su gostovali u Gornjem Milanovcu, ekipi Takova.

Meč nije započeo onako kako su Markovčani želeli, Pred oko 300 ljubitelja fudbala na pomoćnom terenu stadiona u Gornjem Milanovcu, domaćin je nakon prvog perioda igre imao dva gola prednosti. Mrežu Jovana Rafailovića tresao je Ognjen Luković u 8. i 28. minutu.

Na samom početku drugog poluvremena trener Radovanović vrši trostruku izmenu što se pokazalo kao odličan potez. Rezervista Aleksandar Đurđević u 65. minutu unosi neizvesnost u utakmicu, a konačnih 2:2 i podelu bodova doneo je Luka Nikolić šest minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

– Srpska liga Zapad, 1. kolo:

Takovo (Gornji Milanovac) – OFK Napredak (Markovac) 2:2 (2:0)

Strelci: D. Luković u 8. i 28. minutu za Takovo; A. Đorđević u 65. i L. Nikolić u 84. minutu za OFK Napredak

Stadion: FK Metalac – teren sa veštačkom travom

Gledalaca: 300

Sudija: Nikola Todorović

Žuti kartoni: O. Luković (Takovo); L. Nikolić (OFK Napredak)

Takovo (Gornji Milanovac): Mihajlović, Radovanović, Milovanović, D. Jovanović, Jakovljević, Đ. Jovanović (Grković), Krtinić, Filipović (Pavlović), Luković, Jočović, Maksimović.

OFK Napredak (Markovac): Rafailović, Antić, Tasić, Tanasijević, Đurđević (Tomić), Aničić, Ristić, Đorđević (Milojević), Kosanović (Milikić), Radojević (Živanović), Antonijević (Nikolić).

U narednoj takmičarskoj rundi gornjomilanovački Takovo gostuje u Kraljevu ekipi Sloge, dok će OFK Napredak ponovo gostovati u Gornjem Milanovcu, ali ovoga puta nekadašnjem superligašu, ekipi Metalca koji je u sezonu ušao porazom u Podunavcima rezultatom 1:2.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad