Search
Close this search box.
687035_20240519-165845_f
VREME ČITANJA: 2 min

OPTIMIZAM NE JENJAVA! “Spremni smo i daćemo sve od sebe” – Aleksandrovčani žele da sezonu otvore na pravi način!

Došlo je vreme da se u Aleksandrovcu napravi iskorak ka vrhu?

Fudbaleri aleksandrovačke Župe nakon ispadanja iz istočne grupe srpskoligaškog karavana 2021. godine, četvrtu godinu u nizu biće članovi Zone Zapad u kojoj su prethodne sezone sa skorom od 12 pobeda, šest remija i deset poraza zauzeli šestu poziciju sa ukupno 42 osvojna boda.

Uoči starta nove sezone Aleksandrovčani su imali generalnu probu protiv Vinogradara iz Zleginja u kojem su golovima Zdravića i Miloša Stepića slavili rezultatom 2:1. a već u nedelju 18. avgusta očekuje ih i prvenstvena premijera kada će gostovati ekipi Jastrepca u Velikog Šiljegovcu.

Sastav iz Velikog Šiljegovca će ponovo zaigrati u četvrtom stepenu srpskog klupskog fudbala nakon tri godine takmičenja u Prvoj rasinskoj okružnoj ligi, a uoči gostovanja na terenu Sportskog centra “FK Jedinstvo” štoper Aleksandrovčana Marko Bašić je izjavio:

– Pripreme su protekle u najboljem redu. Bilo je dosta treninga i korisnih prijateljskih utakmica. Možemo da budemo zadovoljni, pogotovo jer smo još uvek u pripremnom periodu i najbolje igre nas tek očekuju. Pred nama je prvo kolo protiv ekipe Jastrebca. Znamo da će protivnik biti ozbiljan i da će se truditi da nam oteža posao, ali verujemo u našu pripremu i kvalitet. Spremni smo da damo sve od sebe i da pružimo najbolju moguću igru. Očekujem da će biti uzbudljivo, sa puno trčanja i borbenosti. Naš primarni cilj je da dobijemo prvu utakmicu pa ćemo da vidimo kako dalje.

Uoči gostovanja u Velikom Šiljegovcu trener Miodrag Jovanović upozorava:

– Očekuje nas prva prvenstvena utakmica, igramo protiv ekipe Jestrapca iz Velikog Šiljegovca, povratnika u Zonu Zapad. U pitanju je ekipa koja je jako organizovana i koja je dovela veliki broj pojačanja. Reč je o iskusnim i proverenim igračima. Od moje ekipe očekujem da pruže maksimum da pokažu da zaslužujemo plasman u play-of. Biće izuzetno teška i zahtevna utakmica, a  ja očekujem pozitivan rezultat. Nadamo se fer I korektnoj igri sa obe strane i neka bolja ekipa nek pobedi.

Preijera koja će mnogo toga pokazati

– Zona Zapad, 1. kolo:

Jastrebac (Veliki Šiljegovac) – Župa (Aleksandrovac)

Stadion: Sportski centar “FK Jastrebac”, Veliki Šiljegovac

Datum: Nedelja, 18. avgust

Početak: 17 časova

Treba naglasiti da su dve ekipe odigrale tri međusobna duela u kojima je Župa iz Aleksandrovca jednom slavila (1:0), dok su dva meča okončana podelom bodova (0:0 i 3:3)

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA zone zapad