Search
Close this search box.
587850_rad-zvezda-55_f
VREME ČITANJA: 2 min

ČEKA SE POTVRDA ŠOKANTNE ODLUKE: Na Banjici se više NEĆE igrati fudbal – Rad odustaje od takmičenja?!

Sudbina brojnih klubova i njih je sustigla.

Fudbalski klub Rad je prethodne 2023. godine proslavio veliki jubilej šest i po decenija postojanja, ali upravo ta godina je najavila i najteže trenutke u bogatoj istoriji kluba sa stadiona “Kralj Petar I”. a koji sada odlučuje da li će uzeti učešće u aktuelnoj sezoni.

Ekipa koja je bila član elitnog fudbalskog ranga i u periodu nekadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i koja je poslednji put predstavljala Srbiju na međunarodnoj sceni pre nešto više od jedne decenije kada su u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope prvo eliminisali Tre Pene iz San Marina (6:0, 3:1), da bi u narednoj rundi nesrećno poraženi od Olimpijakosa sa Volosa (0:1, 1:1), nalazi se pred potpunim kolapsom.

“Građevinarri” su prethodnu takmičarsku 2023/24 godinu okončali na poslednjoj poziciji beogradske grupe srpskoligaškog karavana sa skorom od četiri pobede, isto toliko remija i 22 poraza, što im je donelo eliminaciju u četvrti rang srpskog klupskog fudbala, Beogradsku zonu nakon više od pola veka.

Međutim, sportski neuspeh nije najveći problem rukovodstva sa banjičkog stadiona. Kako se saznaje iz dobro obaveštenih izvora, Fudbalski klub Rad će odustati od takmičenja u predstojećoj sezoni što će za posledicu imati silazak dva ranga niže, ukoliko klub uopšte uskoro bude deo srpske fudbalske mape.

Potpuno je jasno da je situacija na stadionu “Kralj Petar I” alarmantna, ali je očigledno da je nekada ugledni prestonički klub koji je iznedrio veliki broj sjajnih fudbalera, osuđen na propadanje i nestanak.

Ostaje da se vidi kako će na navedeno reagovati Fudbalski savez Beograda i da li će doći do popune Beogradske zone, ili će takmičenje početi sa manjim brojem kluboiva u odnosu na planirano.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd

VREME ČITANJA: 2 min

ČEKA SE POTVRDA ŠOKANTNE ODLUKE: Na Banjici se više NEĆE igrati fudbal – Rad odustaje od takmičenja?!

Možda vas zanima

TABELA srpske lige beograd