Search
Close this search box.
JEDINSTVO-STARA-PAZOVA
VREME ČITANJA: 2 min

STAROPAZOVČANI U ZAVRŠNOJ FAZI PRIPREMA

VELJKO JOVANOVIĆ ZLATNA REZERVA

Bez pompe i bombastih prognoza, u staropazovačkom Jedinstvu dočekuju sezonu u Vojvođanskoj ligi „Jug“. Svesni su da ih i u novom društvu očekuju teški zadaci, jer će među preprekama biti bivši srpskoligaši, što će izvesno je doneti mnogo neizvesnosti na kraćem ili dužem putu povratka na stare staze.

Agilno rukovodstvo zacrtalo je ciljeve i planove, a prevashodno se svode na stabilizaciju kluba i njegovu jaču organizaciju po svim osnovama. Između ostalog i stvaranje boljih uslova za treninge i takmičenja, ne samo seniora, već i mlađih naraštaja, koji će se, kao ido sada, takmičiti u pet liga, od Sremske do Druge vojvođanske. Sa izraženom željom da se bar jedna od njih već iduće godine nađe u najkvalitetnijem vojvođanskom takmičenju.

Poslednje dve probne utakmice donele su poraze, u oslabljenom sastavu izgubljen je meč od preporođene Bežanije (2:3). Šef struke Goran Dragoljić pružio je podjednaku šansu svim kandidatima za najbolji sastav, kako pridošlicama tako i brojnoj mlađariji. Prekobrojni će morati da pronađu druge sredine, a ostali će da konkurišu u kategoriji bonusa ili će biti prebačeni u omladinski pogon.

Pojedinci su se već ozbiljno nametnuli, pre svih Luka Trapić, Nemanja Gačić, Stefan Rankov i Nikola Nikolin, a ostali će iz omladinskog pogona vrebati priliku da se takođe nađu u ovoj kategoriji.

Utakmica sa superligašem Čukaričkim, uoči Dana opštine bila je prijatna priča i donela je mnoge koristi. Rezultat je bio najmanje bitan (0:4), već prisustvo velikog broja gledalaca, koji su na ulazu počašćeni osvežavajućim pićima, što dodatno stvara očekivanja da će tribine na novom stadionu ubuduće biti bolje popunjene. Gosti sa Banovog brda dočekani su na dostojanstven način, aplauzom dočekan i ispraćeni uz obostranu želju da se nastavi saradnja i po drugim osnovama.

Iako prelazni rok dugo traje, u klubu nastoje da ga ranije zaključe što će biti od koristi stručnom štabu radi sve boljeg uigravanja tima. Novajlije su Branislav Krstić, u ulozi centralnog defanzivca, kao i vremešni čuvar mreže Veljko Jovanović (42), biće zlatna rezerva. Ponikao je u Partizanu, a u bogatoj karijeri branio je u Teleoptiku, ČSK Pivari, BASK-u, Kalstanu i surčinskom Jedinstvu. Primer je mladima kako se trudim i u tim godinama može da se nastavi sa uspešnim odbranama.

Generalna proba zakazana je za subotu,a protivnik je srpskoligaš Radnički u Zrenjaninu.

M. Bzovski

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”