Search
Close this search box.
682715_image49_iff-1
VREME ČITANJA: 3 min

VUNDERKIND LUKA ČAKOVAN OSVAJA LOZNICU: Mlađani defanzivac posle pet godina u Voždovcu seniorski debi čeka u ekipi Duška Obradovića!

Posle pola decenije staza u omladinskoj školi „zmajeva“ ultratalentovani levi bek rodom iz Jakova počinje novo fudbalsko poglavlje na “Lagatoru”.

Epitet jakovačkog vunderkinda je opravdao u Voždovcu. Za pola decenije „na krovu“ stasao je u ultratalentovanog levog beka čije vreme tek dolazi. Luka Čakovan (19) i pored zapaženih partija u Voždovcu i kapitenske trake u omladinskoj selekciji, seniorski debi isčekuje u – Loznici.

– Voždovac je zauvek moj klub – priznao je na početku razgovora za portal Republika.rs, daroviti Čakovan.

Punih pet godina ste proveli na „krovu“.

– Svaka fudbalska godina je priča za sebe, pamtiću ih sve, samo po lepom. Afirmisao sam se zahvaljući trenerima: Milošu Soraku i Srđanu Bugarskom kao i svim saigračima sa kojima sam prijatelj zauvek, to se ne zaboravlja.

Posle pola decenije u dresu „zmajeva“ pronašli ste novu sportsku sredinu za napredak.

– Omladinski staž sam odradio u Voždovcu, poslednjih šest meseci bio i kapiten u omladinskoj konkurenciji, ali sam se ipak našao na fudbalskom raskršću na kraju sezone.

Kako ste izabrali Loznicu?

– Tražio sam sportsku sredinu za razvoj i naporedak, pronašao sam je u Loznici.

Kako ste se snašli u ekipi „zelenih“?

– Navikao sam se na nove saigrače, zadovoljan sam učinkom na treninzima, sve ide svojim tokom kako bih apsolutno spreman sačekao start novog prvenstva, prvog u seniorskoj konkurenciji.

Konkurencija u defanzivi Loznice je jaka.

– Delim mesto u timu sa iskusnim Darkom Stanojevićem od koga svakodnevno učim i zahvaljujući tome i napredujem.

Uz Vas je u timu Lozničana još jedan Jakovčanin, Luka Cucin.

– Neizmnerno sam mu zahvalan za podršku koju mi svakodnevno pruža i na terenu i van njega. Doživljavam ga kao starijeg brata uz koga je sve mnogo, mnogo lakše.

Obojica ste fudbal počeli da trenirate u Sremu iz Jakova.

– Na prvi trening Srema sam otišao sa samo četiri godine, na „Prilivku“ sam naučio gotovo sve o fudbalu od trenera Nikole Drakulića i Gorana Njamculovića koji je bio fudbalski učitelj i Cucinu, što sam kasnije samo unapredio.

“Levicu” nasledio od oca Slobodana

Lukin otac, Slobodan – Boća Čakovan je nekadašnji levi bek Srema iz Jakova.
-Talenat i emociju prema „bubamari“ sam nasledio od tate, lopta je tako htela, slučajno igramo i istu poziciju u timu. Svakodnevno me savetuje da u igri budem slobodniji i agresivniji, iako ne voli puno da me hvali, ume da kaže da su mi najveće vrline u sportskoj opremi posvećenost treningu i želja da učim. Moj mlađi brat Vladimir je takođe fudbaler, nosi dres Voždovaca i prvi put će sa kadetima da igra kvalitetnu ligu Srbije – napomenuo je Luka
Koliko Vam znači što će Cucin i na takmičarskim utakmicama biti uz Vas?

– Prvo mi znači prilika sportskog direktora Aleksandra Janjića i trenera Duška Obadovića da se istaknem u Loznici, zatim i to što mogu da učim i napredujem uz sjajne saigrače, posebno uz Cucina.

Loznica ima visoke ambicije za sezonu pred nama.

– To je dodatni motiv da se dokažem na terenu i doprinesem borbi za plasman novog kluba u viši rang – naglasio je daroviti defanzivac Lozničana.

Luka Čakovan nestrpljivo isčekuje seniorski debi u Loznici…

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad