Search
Close this search box.
463981_fsv2_f
VREME ČITANJA: 2 min

LICITACIJA JE ZAVRŠENA: Oni su novi članovi na Vojvođanskom Severu!

Dobro poznati klubovi.

Kao što smo pre par dana pisali, danas se od 12 časova u prostorijama Fudbalskog saveza Vojvodine održala predaja ponuda za popunu Vojvođanske lige Sever.

Odustajanjem Kulpina i Solunca iz Karađorđeva u ovoj ligi su otvorena dva mesta za koja su klubovi PFL-a Subotice i Sombora imali prilike da licitiraju. Na kraju su najbolje ponude dostavili fudbalski klub Srbobran i Radnički 1918 iz Ratkova.

Što se tiče Srbobrana, on je u protekloj sezoni PFL-a Subotice stigao do plasmana na deobu četvrtog mesta na tabeli, što nije bilo dovoljno za promenu ranga. Klub je sada izašao sa ponudom koja je prihvaćena od strane saveza, pa će se nakon tri godine pauze nekadašnji srpskoligaš vratiti u Vojvođansku ligu.

Tim iz Ratkova je sa druge strane u okviru PFL-a Sombor “osvojio” peto mesto na tabeli, i time nije uspeo da se ekspresno vrati u VFL Sever gde je bio u sezoni 22/23, međutim licitaciju čelni ljudi Radničkog 1918 nisu propustili. Ponuda je bila zadovoljavajuća, i došlo je do ulaska u zonski rang takmičenja.

Republika
Mesta su popunjena

Sada je na čelnim ljudima ovih klubova da što pre pripreme igrački kadar za izazove u višem rangu, imajući u vidu da je do sada plan bio da se igra PFL, sigurno da će biti određenih “dorađivanja” igračkog kadra.

Prvenstvo Vojvođanske lige Sever počinje sredinom meseca avgusta (17/18), pa će klubovi imati nekih 20-tak dana da se spreme za izazove koji ih očekuju.

Što se tiče upražnjenih mesta u Područnoj ligi, ista će biti popunjena na identičan način kao i u Vojvođanskoj ligi, raspisuje se konkurs za popunu na kojem će se dostavljati ponude.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”