Search
Close this search box.
452318817_793283496127089_7437639210415443381_n
VREME ČITANJA: 3 min

MEĐU NOVAJLIJAMA ZRENJANINACA, TROJICA DOŠLA IZ BORCA (ŠAJKAŠ)

TRAŽE VEĆE IZAZOVE

Zrenjaninci prave novi tim za srpskoligašku trku i među mnogobrojnim novajlijama, trojica su u prošloj sezoni branila boje Borca. Štoper Arsenije Petrović i ofanzivac Nikola Tedić prolećnu sezonu proveli su među Šajkašanima, vezista Vladimir Paroški bio je 18 meseci.

Sva trojica su Novosađani i rođeni 2003. godine. Putuju svakodnevno do grada na Begeju i u trajanju poluvremena, stignu na odredište.

– Tražio sam veće izazove i video ih u Zrenjaninu – kaže Paroški, koji je 1.714 minuta proveo na terenu u prošloj trci i postigao gol. – Radnički stvara novu ekipu i od starta mi se svideo rad trenera Branka Savića. Atmosfera je dobra i nisam pogrešio. Kad me pozvao Kosta Bjedov, sportski direktor, imao sam ponude i drugih srpskoligaša, ali nisam se dvoumio.

Oko ambicija i ciljeva novog kluba, nije mnogo govorio.

– Kad se formiraju tim i igra, lakše će da se prognozira, uočljivo je kroz treninge da napredujemo. Idemo postepeno i bićemo spremni za start i verujem da će biti dobro.

Tedić je, po najavama, pojačanje i predstavljaće udarnu iglu po levom boku. U Borcu je, sa šest golova, bio prvi strelac i na terenu je proveo 1.235 minuta.

– Odigrali smo 1:1 u Perlezu, poraženi smo od Vrščana (0:6), dok smo savladali Karađorđevčane (7:0). Bilo je mnogo igrača na probi u prva dva susreta, sa prvoligašem iz Vršca prvo poluvreme bilo je korektno i završeno je minimalcem. U nastavku su, uglavnom, na terenu bili juniori i momci na probi i posle meča mnogo toga se iskristalisalo, šestorica nisu više sa nama. U meču sa Jedinstvom bili smo brži, konkretniji i lako dolazili do prilika. Što bude odmicalo, treba da bude bolje i zadovoljan sam kako radimo – rekao je Tedić.

Petrović je sa 194 cm, najviši kod Zrenjaninaca. Tokom prolećne sezone bio je na terenu 872 minuta i kao prethodna dvojica, želeo je jače izazove.

– Svidela mi se zrenjaninska fudbalska priča, sa mladim igračima i novim timom i video sam sebe u Radničkom – kaže stasiti defanzivac. – Treninzi su sadržajni i kvalitenti, a Savić je bio odbrambeni igrač i imam mogućnosti da učim i napredujem. Ambicije su vezane za što bolji plasman, da budemo daleko od opasne zone i bliži vrhu.

Poslednja provera završena je sa sedam lopti u mreži vojvođanskog ligaša.

– Ekipa dobija konture, igra se nazire i slika postaje sve jasnija. Protiv Jedinstva, jedne od najboljih ekipa na „Istoku“, bilo je odlično, verujem da je publici bilo lepo za gledanje. Otvoren meč, sa mnogo trčanja i prilika, začinjen je goleadom – istakao je Petrović.

C. B.

PETORKA

Kad su se dojučerašnji igrači Borca postrojili za fotografisanje, Paroški je pozvao i Topića, „i on je iz Borca“. Jeste kapiten amaterske reprezentacije FS Vojvodine, posle tri i po godine kod Šajkašana, prošle zime, došao u Radnički, a ovog leta stigao je i trener Živan Jelin. Trenutno je Savićev pomoćnik, inače je šef u omladinskom pogonu srpskoligaša.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 3 min

MEĐU NOVAJLIJAMA ZRENJANINACA, TROJICA DOŠLA IZ BORCA (ŠAJKAŠ)

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina