Search
Close this search box.
450944141_10227152786273578_7643592959084130810_n
VREME ČITANJA: 2 min

POJAČANJA ZA TRON NA “ISTOKU“

Karađorđevčani su angažovali još dva pojačanja, svestranog i iskusnog Milana Šušnjara (32) icentarfora Nikolu Milanovića (27). Pre njih stigli su štoper Petar Bogdanović, vezisti Jovan Kujundžić i Goran Radišić i sva petorica, uz trenera Mirka Stokića, došli su iz novog srpskoligaša Vojvodine 1928.

– Tražili smo izazove i dogovorili se da ćemo zajedno u novi klub. Obojica smo zaposleni i teško je uskladiti obaveze sa igranjem u Srpskoj ligi, koja iziskuje više u odnosu na vojvođanski „Istok“. Bilo je ponuda, a odabrali smo Jedinstvo, zbog ambicija i ciljevi su nam se poklopili – rekao je napadač Milanović koji je prošlu jesen izostao iz tima zbog povrede i operacije kolena, a proletos je na terenu proveo 960 minuta i postigao 14 golova.

Šušnjar može u više uloga, da pomogne u veznom redu, na levom boku..

– Novi izazovi su pred nama, Jedinstvo cilja vrh i tu smo da pomognemo. Zaposlen sam i obaveze u srpskoligaškom društvu, znam to iz iskustva, gotovo da su profesionalne i teško i naporno je odgovoriti na njih. Rang niže je lakši, poznajem dobro protivničke ekipe i Karađorđevčani su skockali tim koji može sa svima da se nadmeće
– naglasio je Šušnjar, u prošloj trci strelac devet golova za 2.173. minuta na terenu.

Predsednik Siniša Čubrilo istakao je da su angažovali igrače za teren, da su Radišić i Kujundžić, posle godinu dana, povratnici i da su sa preostalom trojicom, nemerljivo dobili.

– U prošlom prvenstvu, jedno vreme izvan kluba bio je potpredsednik Dragan Radaković. Kad se ponovo latio posla, bilo je lakše i dogovorili smo da se vratimo na ambicije od pretri godine, kad nismo uspeli da se domognemo „Vojvodine“ kao drugoplasirani, jednom treći. Napravili smo tim za vrh – rekao je čelnik Karađorđevčana.

Radaković je dodao da su glavne stvari u prelaznom roku odradili, ali da imaju još posla.

– Treba da popunimo još neka mesta, možda bismo sa dvojicom novajlija zatvorili konstrukciju. Radimo planski i ne dovodimo igračeza klupu. Novi tim je neuporedivo jači u odnosu na minule sezone. Ambicije su najviše i preostaje da dobrim i požrtvovanim radom, ostvarimo zacrtano. Uvek cenimo rivale, ali najviše vlastite vrednosti koje su sada iznad drugih – rekao je Radaković.

C. B.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Istok”