Search
Close this search box.
510489_partizan-rad-42_f
VREME ČITANJA: 2 min

NOVO POGLAVLJE KARIJERE: Ljubimac grobara uplovio u trenerske vode – stručni debi će imati u ovom klubu!

Zbog gola u 146. Večitom derbiju dobro su ga upamtili navijači i Zvezde i Partizana.

Novobeogradski Brodarac želi što pre da zaboravi prvi deo takmičarske 2023/24 godine kada su nakon 15 odigranih mečeva na svom kontu imali samo deset osvojenih bodova u beogradskoj grupi srpskoligaškog fudbala i mnogi su pomislili da će sastav sa Starog sajmišta nakon šest godina morati da se vrati u niži rang, Beogradsku zonu.

Međutim, do toga nije došlo. Sastav sa stadiona podno tramvajskog mosta u nastavku beleži sjajne rezultate. Jedini poraz doživljen je u poslednjoj takmičarskoj utakmici protiv Studentskog grada (0:1), ali je serija od osam pobeda i šest remija bila dovoljna da se stigne do desete pozicije na tabeli koja je obezbeđivala opstanak.

Kako bi što spremnije dočekali start nove sezone, ekipa sa Starog sajmišta je u ponedeljak 8. jula započela sa letnjim pripremama za takmičarsku 2024/25, a fudbalere Brodarca su nakon prozivke i sastanka na teren izveli treneri Nikola Ilić i Ljubiša Ivić.

Plan je da se ekipa na svom stadionu prirepma u narednih 14 dana, nakon čega sledi selidba na Zlatibor gde će se obaviti najvažniji deo letnjih priprema.

Ipak, sve navedeno zasenila je istinska transfer bomba koja je odjeknula u stručnom kadru novobeogradskog kluba. Naime, novi član stručnog štaba Brodarca postao je legendarni centarfor Partizana Nemanja Kojić koji od ovog leta otvara novo poglavlje svoje profesionalne karijere i ulazi u trenerske vode. 

Tim povodom šef struke Nikola Ilić je u razgovoru za “Sportski žurnal” izjavio:

– Veliko pojačanje za stručni štab jeste dolazak Nemanje Kojića, bivšeg igrača Partizana i Rada, internacionalca u Turskoj i još nekoliko drava. Opredelio se za trenerski posao nakon duge i uspešne karijere, a naši napadači će imati priliku da upijaju i usvajaju njegovo dragoceno znanje i iskustvo. Sećamo se da je bio strelac za Partizan i u Večitom derbiju protiv Crvene zvezde, a do nedavno je bio i na listi prvotimaca Zemuna.

Kada je reč o aktulenim pripremema, ekipa Brodarca će već u subotu 13. jula odigrati prvi kontrolni meč, a za protivnika će imati omladinski pogon novobeogradskog kluba, a sedam dana kasnije uslediće i meč sa pančevačkim Dinamom 1945.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd