Search
Close this search box.
NAFTAGAS-ELEMIR
VREME ČITANJA: 2 min

MIODRAG RUDAN ADUT NAFTAGASA

ELEMIRCI ANGAŽOVALI ISKUSNOG VEZISTU

Posle Danila Janjatovića, iz zrenjaninskog Radničkog, srpskoligaš iz Elemira angažovao je iskusnog vezistu Miodraga Rudana. Prolećni deo branio je boje Kozare iz Gradiške, a jesenju sezonu igrao je u Beranama. Predhodnih pet proveo je u nekoliko prvoligaša iz Republike Srpske.

Rođen je 1996. godine i karijeru je počeo da gradi kroz selekcije nekadašnjeg Banata i nije bio punoletan kad je branio boje prve ekipe. Igrao je i za srpskoligaški Radnički sa Begeja i sigurno će pojačati i podići konkurenciju u Naftagasu na viši nivo.

– Dugo sam bio odsutan iz banatske ravnice i vratio sam se u Zrenjanin. Imao sam više ponuda i odlučio sam se za Naftagas. Pratio sam rezultate Elemiraca poslednjih godina, napravili su veliki uspeh i dve sezone su sjajni u srpskoligaškom društvu. Sviđa mi se atmosfera i čuo sam mnogo lepog za klub i igrački pogon. Sa nekima sam ranije igrao i biće mi lako da se adaptiram. Posvetiću se maksimalno da doprinesem dobrim rezultatima – istakao je Rudan.

Potiče iz fudbalske porodice, otac Đorđe bio je jedan od asova Proletera, prvotimac OFK Kikinde, Hajduka sa Liona, a godinama je trener Crvene zvezde iz Vojvoda Stepe. Jedva čeka ponedeljak i početak priprema Naftaša.

– Ne volim da pauziram i zimske i letnje odmore uvek sam provodio u trenažnom procesu. Kad sam kod roditelja u Vojvoda Stepi, radio sam sa trenerom Milanom Budisavljevićem, koji je godine proveo na klupi Banata. U Zrenjaninu treniram individualno i, uglavnom, kroz trčanje i teretanu. Svaki pripremni period dočekao sam fizički spreman za najteže napore od starta trenažnog procesa. Tako je i sada.

Poznat je po velikom radijusu kretanja i borbenosti i uvek je među igračima koji najviše kilometara ostave iza sebe. Na pitanje šta misli o novoj sezoni, kratko je rekao.

– Dugo sam bio odsutan iz našeg fudbala, ali ne plašim se izazova. Naftagas je dve godine srpskoligaš, dobro je plasiran, sa sjajnim pojedincima i timskom igrom i drago mi je što ću biti u takvom kolektivu i verujem da ćemo ostvariti ciljeve –istakao je Miodrag Rudan, novajlija Naftagasa.

C. B.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE