Search
Close this search box.
561814_polet_f
VREME ČITANJA: 2 min

PROMETNO JE U BAČKOM JARKU: Uprava radi na promenama u igračkom kadru u oba smera!

Za nekih desetak dana počinju i pripreme prvog tima.

Nedavno završena sezona bila je najbolja za sastav iz Bačkog Jarka od ispadanja iz SLV, ostvaren je plasman na visoko četvrto mesto na tabeli, što je veliki napredak, imajući u vidu da se klub prošle takmičarske godine “jedva” spasio ispadanja.

Uprava Mladosti je krenula polako sa aktivnostima povodom nove sezone, pripreme su već zakazane i one će početi osmog jula. Šef stručnog štaba, Darko Puškarić sa pomoćnicima Nemanjom Đorićem i Draganom Lolićem obaviće prozivku na stadionu “Livadica” u Bačkom Jarku.

Što se tiče dosadašnjih poteza povodom igračkog kadra, uprava je za sada zvanično dogovorila tri letnja pojačanja. Dres Mladosti zadužio je prvi Lazar Šavija (19), koji je stigao iz redova srpskoligaša, OFK Bečeja, pre toga je nastupao za Jugović iz Kaća, Kać, RFK Novi Sad i Jedinstvo iz Rumenke.

Nakon Šavije stigao je i Dušan Vojvodić, koji je pet godina stariji od prvog letnjeg novajlije u Bačkom Jarku. Reč je o golmanu Minifudbal reprezentacije Srbije, koji je sa svojim saigračima na nedavno završenom Evropskom prvenstvu stigao do titule šampiona. U fudbalskoj karijeri nastupao je za Slogu iz Temerina, Bačku iz Subotice, Vojvodinu iz Novog Sada, Inđiju, Borac iz Šajkaša..

Pogledaj galeriju

Triling dosadašnjih predstavljenih novajlija zatvara vezista Marko Vujović, koji je stigao iz Beške, gde je branio boje Hajduka. Marko ima 23 godine, već je jedan deo karijere bio u Bačkom Jarku, i sada će se opet okušati u dobro poznatoj sredini.

Start prvenstva se očekuje oko 17. avgusta, pa je uprava već odredila termine za šest pripremnih utakmica. Pet dana nakon starta priprema (13. jul) serija kontrolnih utakmica počinje protiv Bečeja 1918, zatim će rival biti Bačka (20. jul), Hajduk iz Stapara (24. jul), Borac iz Šajkaša (27. jul) i RFK Novi Sad (3. avgust). Generalna proba zakazana je za 10. avgust kada će Mladost odmeriti snage sa Hajdukom iz Kule. Mesto i tačna satnica odigravanja utakmica biće naknadno objavljena.

Što se tiče odlazaka, za sada su dres Mladosti razdužili Mirko Drinić i Stefan Ćirković.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”