Search
Close this search box.
BORAC-SAJKAS
VREME ČITANJA: 3 min

OD LETA LEPŠA SLIKA

BORAC (ŠAJKAŠ) PRODUŽIO SARADNJU SA TRENEROM NEBOJŠOM FILIPOVIĆEM

Borac iz Šajkaša izborio je opstanak u srpskoligaškom društvu i zadržao stručni štab za narednu sezonu. Čelnici kluba produžili su saradnju sa trenerom Nebojšom Filipovićem, pa su završili više od pola posla u pripremi za start borbi za bodove.

Crveno-crni su u proteklih godinu dana imali više trenera. Filipović je počeo prvenstvo i posle uvodnih mečeva napustio klupu. Zamenio ga je Živan Jelin, pa je posle njega stigao Zrenjaninac Duško Podgorelec koji je predvodio tim u osam jesenjih i četiri prolećna meča. Filipović se vratio i završio trku.

Borac je takmičenje u Srpskoj ligi „Vojvodina“ završio na desetom mestu, osvojio je 39 bodova iz 11 pobeda, šest remija i 13 poraza. Za tri boda bio je ispred adorjanske Tise, prve ispod crte i među pet ekipa koje su ispale.

– Opstanak je bio jedini cilj i zaslužili smo da ostanemo u srpskoligaškom karavanu – kaže Filipović. – Prvenstvo je bilo turbulentno, pet ekipa je ispalo, a pola lige borilo se za spas. Sve je iza nas i posle analize jasno je šta nam je činiti da bi naredno prvenstvo bilo bolje i bezbrižnije. Lako smo dogovorili nastavak saradnje, godinama sam ovde i nadam se da ćemo biti uspešniji i u gornjem delu tabele, kao prethodne dve sezone.

Dok igrači odmaraju, šef struke Šajkašana mislima je u pripremnom periodu i stvaranju tima.

Nije tajna da je želja da se neki igrači vrate u klub, novi angažuju i zadrži pogon koji je bio na raspolaganju.

– Želimo da osvežimo tim, da konkurenciju podignemo na viši nivo, a znamo kakvi su nam potrebni profili igrača. Biće i zahvalnica, ali o kadrovskim rešenjima u oba smera rano je da se govori.

Kad je prošle zime standardni golman Dragoljub Petrović napustio klub, angažovan je mlađani Ste-an Todić, rođen 2006. godine i iskoristio je priliku. Golovima i asistencijama nametnuo se i Nikola Tedić, tri godine stariji…

– Pored njih istakli su se i drugi mladi igrači. Vasilije Malešević, Nemanja Romić i Danijel Pavlović i dalje su u kategoriji bonus igrača, a iza sebe imaju odličnu minutažu i potvrdili su potencijal.

Kroz protokol su prošla 32 igrača i od toga broja četvorica su završila na nivou poluvremena, isto toliko sa po dva upisana meča. Kapiten Luka Grgić proveo je na terenu 2.493 minuta, a iza njega poređali su se: Zarije Gojković (2.106), Igor Mirković (2.081), Nikola Bursać (2.038), Vladimir Paroški (1.714), Stojan Maksimović (1.653), Vasilije Malešević (1.455), Nemanja Romić (1.413), Stefan Todić (1.350), Danijel Pavlović (1.344), Nikola Tedić (1.235), Vlado Topić (1.170), Strahinja Krstevski (1.107), Arsenije Petrović (872)…

– Okosnicu tima predvodili su najiskusniji, uz veliku potporu i dobru saradnju sa mlađim naraštajem. Ako nam se planovi ostvare, uz iskustvo koje su mladi stekli u prošlom prvenstvu, mogli bismo da dođemo do velikog boniteta – jasan je Filipović.

Trener Filipović zakazao je sedam provera i počeće 13. jula utakmicom protiv novobanovačkog Omladinca. Slede mečevi sa juniorima Vojvodine, Naftagasom, novopazovačkim Radničkim, jaračkom Mladosti i zrenjaninskim Radničkim, a generalna proba biće 11. avgusta sa Vojvodinom 1928 iz Perleza.

C. B.

TEDIĆ PRVI STRELAC

Mladi Nikola Tedić postigao je šest golova i prvi je strelac ekipe. Iskusni centarfor Krstevski pogodio je pet puta, gol manje ostvario je Grgić, Gojković je bio strelac tri, Bursać, Topić, Panović, Bugarin po dva puta, a upisali su se još Malešević, Aćimović i Rakić.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 3 min

OD LETA LEPŠA SLIKA

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina