Search
Close this search box.
661036_petardivic_f
VREME ČITANJA: 3 min

“OSTAJEM DA ISPIŠEMO ISTORIJU”: Neuspeh je već zaboravljen! “Omoljički Juventus” se ozbiljno priprema za pohod ka tituli!

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje ne želi da ode iz kluba neobavljenog posla.

Fudbaleri Mladosti iz Omoljice nisu uspeli u nedavno okončanoj Vojvođanskoj ligi Istok da stignu do osvajanja pozicije koja vodi u viši takmičarski rang, a san o plasmanu u Srpsku ligu Vojvodina, ostao je nedosanjan i nakon baraž dvomeča sa Hajdukom iz Divoša.

I ovoga puta portal Republika.rs je imao tu čast da razgovara sa trenerom omoljičkog kluba i nekadašnjim reprezentativcem tadašnje SR Jugoslavije, Petrom Divićem koji se uvek rado odazove na naš poziv:

– Jednostavno nismo imali sreće. Žreb nam je za protivnika u baražu dodelio Hajduk iz Divoša, ubedljivo najskuplju i najkvalitetniju ekipu od svih koje smo mogli dobiti. Slobodno mogu reći da ekipa iz Divoša već sada poseduje kvalitet i za nastupe u Prvoj ligi Srbije – istakao je Petar Divić i dodao:

– U odnosu na njih, mi smo zonaši. Mi imamo samo trojicu, četvoricu fudbalera koji bi mogli da igraju u srpskoligaškoj konkurenciji, dok rukovodstvo Hajduka ulaže mnogo novca, ali i rada i truda i sasvim su zasluženo tu gde jesu.

Mnogi su pomislili da će Petar Divić nakon dva poraza rezultatom 2:0 u baražu, napustiti redove “omoljičkog Juventusa”?

– Po okončanju sezone imao sam želju da se okušam u višem takmičarskom rangu. Bilo je i nekih ponuda, ali su one stigle od klubova koji nemaju ambicija da se uključe u borbu za vrh tabele, što je moja izričita želja. Razgovarao sam sa ljudima u Mladosti i želje su nam se poklopile. Klub ima ambiciju da naredne sezone napadne šampionsku titulu, a ja želim da budem deo pisanja klupske istorije i da zajedno prvi put uvedemo ekipu u treći stepen takmičenja.

Ovog proleća smo već imali priliku da razgovaramo sa Petrom Divićen na stadionu u Omoljici

Veliki posao predstoji ovog leta:

– Upravo tako. Radi se na jačanju ekipe. Svi u klubu smo sada posvećeni tome da pronađemo adekvatna pojačanja koja će odgovoriti ambicijama u novoj sezoni. Ja imam dogovor sa predsednikom da ostanem do decembra, s obzirom da tada postoje i neke priče o eventualnom inostranom angažmanu, ali sve je to na dugačkom štapu. Sada sam posvećem ekipi i želji da donesemo pehar u Omoljicu.

Neizbežna tema svakako je aktuelno Evropsko prvenstvo i odlučujući meč u grupi koji naša reprezentacija igra u utorak 25. juna sa selekcijom Danske?

– Kao i svi, očekujem da naši fudbaleri konačno naprave nešto na velikom takmičenju, ali moram istaći da nas dosadašnjim paritjama i nisu uverili da to i mogu. Ne bih posebno ulazio u analizu igre, ali verujem da sada kada smo pod pritiskom da moramo, možemo ostvariti ono što svi očekujemo. Lično se nadam remiju sa Dancima i da nam se poklope određeni rezultati kako bi izbegli drugu poziciju u grupi i duel sa Nemcima u osmini finala – zaključio je Petar Divić koji će, svi se nadaju, biti prvi trener “omoljičkog Juventusa” koji je ovu ekipu uveo u Srpsku ligu Vojvodina.

Jedno je jasno, naredne sezone u Omoljici će se igrati strašan fudbal, a mi ćemo biti tu da ispratimo istorijsko ostvarenje plavo-belih.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Istok”

VREME ČITANJA: 3 min

“OSTAJEM DA ISPIŠEMO ISTORIJU”: Neuspeh je već zaboravljen! “Omoljički Juventus” se ozbiljno priprema za pohod ka tituli!

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Istok”