Search
Close this search box.
RADNICKI-ZRENJANIN
VREME ČITANJA: 2 min

KORMILO BRANKU SAVIĆU

VELEOBRT U ZRENJANINU, JELIN NIJE ŠEF U RADNIČKOM

Najavili su u zrenjaninskom srpskoligašu da će trenera Zorana Levnaića, koji karijeru nastavlja u Emiratima, naslediti Živan Jelin iz Titela. Radi se o stručnjaku koji se potvrdio u radu sa najmlađima i bio je zadužen za fudbalsku školu u srpskoligaškom Borcu. Jesenas je vodio seniore Šajkašana u pet mečeva, a nekoliko sezona ranije, bio je šef struke u srpskoligaškoj Vojvodini 1928 iz Perleza.

Na Begeju su ljubitelji fudbala, koji godinama gledaju u Radnički kao „ozebao u sunce“, očekivali berićet u narednoj sezoni, imajući u vidu da je prolećni saldo bio sjajan i da se, iz opasne zone, završilo na trećem mestu, pa je imenovanje Jelina, bilo iznenađenje.

– On će raditi u omladinskom pogonu, novi šef stručnog štaba biće Branko Savić, potvrđen i dokazan kao fudbaler prvo u Proleteru, kasnije Partizanu i kao trener u više klubova – Kosta Bjedov rekao je, sportski direktor kluba.

Savić je od ljudi koji plene dobrotom i nigde nije iza sebe ostavio zatvorena vrata, pa ne čudi što je na Begeju, onima što prate Radnički i očekuju fudbalsku renesansu, laknulo. On je jesenas, četiri kola, počev od osmog,
vodio tim i potom, na poziv iz Kruševca, bio prvi saradnik Vladimiru Gaćinoviću u Napretku. Zajedno su radili u još nekoliko superligaša.

Nekadašnji učesnik Lige šampiona i jedan od retkih koji je za protivnika imao oba Ronalda, i „Zubu“ i Kristiana, nije se detaljnije izjašnjavao o angažmanu.

-Razgovarali smo, tu sam i čeka nas dosta posla i rada i navikao sam na obaveze. U ovakvim situacijama treba odabrati saradnike i kroz pripremni period formiratitim. Korak po korak – kratko je najavio Branko Savić.

C. B.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina