Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

HOĆE LI SE NAĆI NEKO DA “POVUČE RUČNU”? Ponos Pomoravlja se našao pred (ne)rešivim problemom – klub je obezglavljen!

Rezultati u prethodnoj sezoni su bili zadovoljavajući, ali je veliko pitanje kako će klub uopšte da započne narednu takmičarsku godinu koja je pred vratima.

Fudbaleri paraćinskog Jedinstva prethodne sezone u okviru istočne grupe srpskoligaškog karavana ostvaril isu zacrtane ciljeve i zeleno-beli će i naredne sezone biti deo trećeg stepena srpskog klupskog fudbala.

Paraćinci su zabeležil skor od 12 pobeda, pet remija i 13 poraza i sa 41 osvojenim bodom zauzeli su desetu poziciju na tabeli, što ih je dovelo u situaciju da u samom finišu prvenstva ne strepe za očuvanje statusa.

Međutim, veliki problemi su usledili po završetku borbe za bodove. Dosadašnji šef struke Darko Miladinović je podneo neopozivu ostavku:

– Ostvarili smo veliki uspeh, izborili opstanak u jakoj konkurenciji sa igračima bez većeg prethodnog srpskoligaškog iskustva. Nije bilo lako, ali smo velikim zalaganjem i profesionalnim radom prevazišli probleme i popravili plasman. Na kraju smo završili kao deseti, što je maksimum u trenutnim okolnostima. Završio sam misiju, srećan zbog rezultata, dugo godina sam igrao za Jedinstvo i klubu želim puno uspeha u budućnosti. Imam ponude za nastavak trenerske karijere i narednih dana odlučiću gde odlazim – istakao je u razgovoru za “Sportki žurnal” dosadašnji strateg zeleno-belih.

Republika
Misija Darka Miladinovića u Paraćinu je završena

Međutim sve ljubitelje fudbala u Paraćinu zabrinjava i činjenica da je gotovo kompletan igrački kadar slobodan u izboru nove sredine i veliko je pitanje kako ekipu barem delimično sačuvati, posebno kada se zna da se igrači Jedinstva nalaze na meti mnogobrojnih klubova u srpkoligaškom karavanu, a istovremeno je klub ostao “obezglavljen” pošto su Duško Dukić i Petar Jokić dosadašnji sportski i tehnički direktor kluba podneli ostavke na navedene funkcije.

Takođe se mora istaći i da se paraćinski stadion koji je pre par decenija predstavljao ponos Pomoravskog okruga, sada nalazi u jako lošem stanju i neophodna mu je temeljna rekonstrukcija.

Turbulentno leto je perd paraćinskim Jedinstvom i ostaje da se vidi u kakvom će stanju klub dočekati početak borbe za bodove u sezoni 2024/25.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok