Search
Close this search box.
DSC_0264
VREME ČITANJA: 2 min

GUTEŠA NA KLUPI PERLEŽANA

NOVI SRPSKOLIGAŠ, VOJVODINA 1928, EKSPRESNO REŠIO PITANJE ŠEFA STRUČNOG ŠTABA

Posle razlaza sa trenerom Mirkom Stokićem, Perležani su brzo reagovali i na mesto šefa struke imenovali
Marka Gutešu. Ekipa Vojvodine 1928 plasirala se u Srpsku ligu grupa Vojvodina i angažovanje iskusnog Guteše, nije slučajno. Vratio se na mesto uspeha, jer je, pre nekoliko godina, kroz dve pobede u baražu, napravio istorijski podvig i uveo Perležane u srpskoligaško društvo.

– Dogovorili smo saradnju, dobro nam je poznat njegov rad iz predhodnog perioda, kad smo, po prvi put, ušli u Srpsku ligu. Posvećen je, poseduje UEFA „A“ licencu i očekujemo da trenažni proces podigne na viši nivo. Sad je
zadatak da igrački pogon zadržimo na okupu i da ga osvežimo. Pred nama je puno posla i velikih izazova i iz ranijeg iskustva znamo da nas čeka naporan rad – rekao je Mirko Knežević, prvi čovek novog srpskoligaša.

Guteša je u minulom šampionatu bio na kormilu karađorđevačkog Jedinstva iz vojvođanskog „Istoka“, a pre toga vodio je šest meseci zrenjaninski Radnički i ostavio ga u srpskoligaškom karavanu. Pored tima sa Begeja, bio je trener i OFK Kikinde, a u Srpskoj ligi, kao trener, debitovao je na klupi Banata.

– Sredinu odlično poznajem, klub je dobro organizovan, ima uslove, a Perležani su posvećeni i imaju sjajne fudbalske radnike. Neke od igrača trenirao sam i u prvom mandatu, a poznate su mi vrednosti i mogućnosti kompletnog pogona. Želeo bih da ostanu na okupu i da dobrim radom ostvarimo rezultate i potvrdimo vrednosti kao tim i klub – juče je rekao Guteša i najavio da će tokom narednih dana sačiniti plan rada u pripremnom periodu i ugovoriti kontrolne mečeve kako bi se ekipa što bolje uigrala za izazove koji slede.

C. B.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

GUTEŠA NA KLUPI PERLEŽANA

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina