Search
Close this search box.
659577_snimak-ekrana-2024-06-20-123746_f
VREME ČITANJA: 2 min

PORAZ KOJI NE BOLI: Znali su fudbaleri Budućnosti da samo treba da “čekaju” kraj utakmice – slavi se plasman u viši rang!

Veliki uspeh!

U toku jučerašnjeg dana odigran je revanš meč baraža za plasman u Vojvođansku ligu Sever u kojem je u Tomislavcima istoimeni klub ugostio sastav Budućnosti (Parage). Prvi duel ovih timova završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 6:0.

Imala je ekipa Budućnosti šest golova prednosti iz prvog meča, pa je u ovaj meč ušla lagano, bez previše pritiska, dok su domaći jurili veliki zaostatak i od samog starta su krenuli u totalnu ofanzivu.

Dosta su trčali domaći igrači, postavka igre je bila jako rizična zbog potencijalnih kontranapada, ali su ipak fudbaleri Tomislavca uspeli da zatresu mrežu rivala. Igrao se 14. minut kada je nakon sjajne akcije po levoj strani Bojan Bilbija pogodio za 1:0.

Od tog trenutka sa još više motiva krenuli su domaći fudbaleri, opsedali su gost rivala, “gol je visio u vazduhu”, ređaju se prilike Milovanovića, Bilbije i Šarića, koje su iz kategorije stopostotnih, međutim do odlaska na odmor nove promene rezultata nije bilo.

Republika
Krajnji ishod

Nastavak meča doneo nam je identičnu igru na terenu, izmene na obe strane unele su određenu dozu svežine. Opsedaju domaći gol rivala, ali se odbrana na čelu sa golmanom Ivanovićem odlično postavila, pa je rivalu bilo jako teško da zatrese mrežu.

Po mnogima je pravo čudo da do poslednjeg sudijskog zvižduka nove promene rezultata nije bilo, totalna ofanziva je domaćinu donela samo jedan gol, dok su gosti znali kako da igraju na ovom meču, i ostvarili su svoj cilj.

Tomislavci – Budućnost (Parage) 1:0 (1:0)

Tomislavci: Onhaus (od 60′ Ivšić), Nedić, Tresiglavić (od 29′ Jakab), Đumić (od 60′ Kosanović), Barna, Milovanović (od 60′ Sakradžija), Pjevač, Novaković (od 39′ Šarić), Bakić, Sivčević, Bilbija

Budućnost: Ivanović (od 86′ Petković), Radaković (od 46′ Baćanov), Mustafović, S. Jelić, N. Jelić, Gajdobranski (od 70′ Popov), Trivunović, Stokić (od 46′ Stojković), Doroslovac, Nedeljković, Jandrić 

Iz redova domaćina su nakon meča poručili:

– Ostaje žal što smo dozvolili da rezultat iz prve utakmice ostane bukvalno nedostižan pa da pred našim navijačima odlučujemo o krajnjem ishodu, ali to je fudbal. Zahvaljujemo se našim navijačima koji su došli da nas podrže i verujemo da smo im se igrom od juče odužili.  Ekipi Budućnosti iz Paraga čestitamo na zasluženom ulasku u Vojvođansku ligu i želimo im puno sreće u narednim godinama, bili ste sjajan rival u obe utakmice. 

Ukupnim rezultatom 6:1 ekipa Budućnosti je ostvarila plasman u VFL Sever, što je veliki uspeh za ovaj klub, imajući u vidu da je u poslednjih par sezona “šarao” između PFL-a i nižeg ranga.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”