Search
Close this search box.
Screenshot-247
VREME ČITANJA: 3 min

STOKIĆ SE RAZIŠAO SA PERLEŽANIMA

VOJVODINA 1928 SE UBEDLJIVO PLASIRALA U SRPSKU LIGU I OSTALA BEZ TRENERA

Vojvodina 1928 na impresivan način osvojila je prvo mesto na vojvođanskom „Istoku“ i, drugi put, postala član srpskoligaške „Vojvodine“. Iz 24 pobede, dva remija i četiri poraza, osvojila je 74 boda, šest više od drugoplasirane omoljičke Mladosti. Perležani su ostali bez kompletnog stručnog štaba. Pored Stokića, klub
su napustili i saradnici, pomoćnik Dejan Đorđević i trener golmana Martin Magda.

– Nisam očekivao ovakav rasplet, bio sam u priči sa Stokićem i normalno je da smo se solidarisali. Vojvodina 1928 postigla je sjajan uspeh, zadovoljstvo je veliko što sam učestvovao u osvajanju titule i još veće jer sam i, ranijih godina, kao golman, imao dobre rezultate sa Perležanima. Želim im svu sreću – rekao je Magda koji je sa Napretkom iz Česterega, kao prvi golman, izborio plasman na vojvođanski „Istok“.

Ulaskom u trećeligaški ka ravan, ekipa je ostala bez trenera. Mirko Stokić, šef struke, potvrdio je prekid saradnje i nastavak karijere drugim putem.

– Nismo mogli da se dogovorimo oko finansija i podneo sam ostavku. Ostvarili smo cilj, ali nisam mogao da nastavim pod istim uslovima. U minuloj sezoni odrekao sam se dela prinadležnosti, sad sam očekivao dogovor, ali i brzo stekao utisak da do produžetka saradnje neće doći i da je to najlakše objasniti da želim veću platu.
Smešno je i da pominjem cifru – istakao je Stokić.

Zahvalio se igračima i izneo više statističkih podataka u kojima se vidi da su Perležani dominirali „Istokom“.

– Svaka čast igračima, izneli su teret kako treba, bili kompaktni i napravili sjajnu atmosferu koja je donela trijumf. Postigli smo najviše i primili najmanje golova i količnik 73:14 to jasno pokazuje. Na 21 meču naša mreža nije se zatresla.

Kroz protokol je prodefilovalo 26 igrača i izuzimajući bonuse, najviše mečeva odigrali su najiskusniji. Golman Nikola Savić proveo je 2.422 minuta na terenu, a iza njega Zoran Ješić (2.365), Gabrijel Čižik (2.323), Vladimir Kalajdžija (2.274), Milan Šušnjar (2.173), Petar Bogdanović ( 2.137), Goran Radišić (2.027), Aleksandar Šušnjar
(1.794), Marko Malbaški (1.786), Jovan Kozić (1.655), Filip Miklić (1.097), Vladimir Mišić (962), Nikola Milanović (960), Milan Pavlović 922, Boriša Rudić (786), Jovan Kujundžić (699), Danijel Bartoš (624)…

– Tokom zimske pauze povratak povređenih igrača kapitalno je značio za tim. Napadač Milanović dobio je šansu posle operacije meniskusa i uzvratio na najbolji način, na 15 mečeva postigao je gol manje.

Želeo je srpskoligašku scenu, sa Perležanima se nije obistinilo, ali ne želi nikoga da kinji i apostrofira, zasmetala mu je jedna stvar, kako je rekao, za njega krucijalna i odnosi se na tim i rezultate.

– Čelnici kluba nisu ušli u svlačionicu da čestitaju. Nisu morali meni, jesu igračima i onda ne treba da čudi samoinicijativno organizovanje proslave u kojem sam učestvovao sa kompletnim timom i članovima stručnog štaba.

Uz pitanje ko će naslediti Stokića na klupi novog srpskoligaša, sledi i gde će on nastaviti karijeru.

– Bilo je nekih nagoveštaja da Perležani žele promenu na klupi, pročulo se to i dobio sam dva poziva. Jedini uslov je da klub želi da se bori za plasman u Srpsku ligu „Vojvodina“, jedan od onih koji je zvao, to i želi. Videću i neću da lomim preko kolena – istakao je Mirko Stokić.

C. B.

KOZIĆ PRVI STRELAC

Jovan Kozić (30) prvije strelac novog srpskoligaša. Bio je na terenu na 28 mečeva i pogodio mrežu 21 put. Iza njega su Milanović (14), M. Šušnjar (9), Malbaški (7), A. Šušnjar (5), Radišić, Mikić (4), dok su se po jednom upisali Ješić, Čižik, Kalajdžija, Pavlović, Kujundžić, Bartoš, Stanišić.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Istok”