Search
Close this search box.
551939_sloven9_f
VREME ČITANJA: 2 min

DILEME VIŠE NEMA: Crveno-beli su dobili licencu za takmičenje u višem rangu – ispisuju se nove stranice klupske istorije!

Pitanje koje se često ovih dana postavlja po Srbiji je dobilo odgovor.

Jako zanimljiv finiš Srpske lige Vojvodina doneo nam je odgovor na pitanje ko će biti novi šampion, ali isto tako je otvorio i pitanje ko će biti putnik u viši rang takmičenja, konkretno u Prvu ligu Srbije.

Železničar iz Inđije je završio prvenstvo na prvom mestu na tabeli, sa dva boda prednosti u odnosu na GFK Sloven iz Rume. Međutim, tim iz Inđije nije na vreme podneo zahtev za licenciranje komisiji PLS-a, što je dovelo do određenih “problema”, koji su sada izgleda i zvanično dobili epilog.

Sloven iz Rume je na zvaničnim profilima kluba potvrdio da je dobio licencu za nastup u Prvoj ligi Srbije sledeće sezone, i tim povodom su poručili:

– Dugo očekivano se napokon i dogodilo. GFK Sloven Ruma je dobio licencu za takmičenje u Prvoj ligi Srbije, a bez koje ne može da se uđe u istoimeni rang takmičenja, bez obzira na plasman na tabeli Srpske lige Vojvodina.
Želimo da napomenemo da je naš klub pored zalaganja na terenu vredno i kontinuirano radio već duži vremenski period na ispunjenju uslova za dobijanje licence, a koji su vrlo zahtevni i brojni. Svakako, najbitniji kriterijum i njegova realizacija je infrastrukturni. U narednom periodu očekuju nas građevinski radovi na stadionu, podizanje nadstrešnice, ograđivanje stadiona, postavljanje semafora, i još mnogo manjih i većih radova u skladu sa propisima i zahtevima FSS. Ovaj, za nas izuzetno važan, zahtevan i obiman projekat, podržaće, sprovešće i finansiraće Opština Ruma bez čije pomoći realizacija nije moguća. Zahvalni smo što je grad Ruma prepoznao i podržao rast i razvoj kluba i što želi i hoće da obezbedi neophodne uslove za dalji napredak, istorijske uspehe i uslove kakav rumski fudbal i rumska deca do sada nikada nisu imala. Sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama realizovati sve zadatke koji su pred nama i da će Sloven biti brend koji će sa ponosom predstavljati naš grad i našu opštinu u celoj Srbiji!

Republika
Papirologija je “prošla” u Rumi

Imajući u vidu da su predstavnici Slovena dobili poziv da prisustvuju izvlačenju takmičarskih brojeva za predstojeću sezonu PLS-a, ovim je i zvanično završeno pitanje ko će iz SLV biti član višeg ranga.

U predstojećoj sezoni članovi Prve lige Srbije biće Javor, Radnik Surdulica, Voždovac, Smederevo, Inđija, Mačva, Radnički Sremska Mitrovica, Grafičar, OFK Vršac, Dubočica, Mladost GAT, Sloboda Užice, Trajal, Zemun, Borac Čačak i Sloven Ruma.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

DILEME VIŠE NEMA: Crveno-beli su dobili licencu za takmičenje u višem rangu – ispisuju se nove stranice klupske istorije!

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina