Search
Close this search box.
651910_df8c3b7a-1e5e-4dc8-836e-1f4a18489131_f
VREME ČITANJA: 2 min

KOVILJČANI OVERILI EKSPRESAN POVRATAK U “VFL JUG”: Sigurna igra domaćina sa čak osam golova u mreži rivala!

Pokazali su najviše ove sezone i zasluženo su stigli do šampionskog pehara.

U okviru 29. kola Prve novosadske lige ekipa Šajkaša 1908 iz Kovilja ugostila je sastav Proletera 1951 iz Novog Sada. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije, dok su gosti bili na poslednjem mestu na tabeli.

Tim iz Kovilja je u ovaj meč ušao sa željom da trijumfom reši pitanje šampiona kolo pre kraja prvenstva i od prvog minuta krenuli su napadi fudbalera Šajkaša. Već na isteku šestog minuta domaći stižu do prednosti, Petar Dević je nespretnom reakcijom savladao svog golmana, 1:0.

Tri minuta kasnije Jovan Letić duplirao je prednost Šajakaša, do odlaska na odmor se još čak tri puta tresla mreža golmana Proletera. Letić je još jednom uvećao vođstvo svog tima, dok se u listu strelaca upisao Milan Stanković i Dejan Savić, 5:0. 

Za vreme pauze izvršene su izmene na obe strane terena, pitanje pobednika je već bilo rešeno pa su treneri odlučili da pruže šansu rezervistima. U 52. minutu Stanković je svojim drugim pogotkom uvećao prednost Šajakaša na 6:0, dok je konačnih 8:0 postavio Letić, kome je to bio treći, odnosno četvrti gol na utakmici.

Šajkaš 1908 (Kovilj) – Proletera 1951 (Novi Sad) 8:0 (5:0)

Šajkaš 1908: Kerac (od 55′ Drakulić), Stanković (od 55′ Igračev), Pavkov, Alempić, Zaov, Karas (od 46′ Ljubojević), Kotuljač (od 47′ Gojkov), Kulpinac, Letić, Savić, Moravac (od 46′ Milanović)

Proleter 1951: Nikolić (od 46′ Sabo), Kaiš, Dević, Ljubojev, Baranac, Ostojić, Ždero, Crnić (od 46′ Vučković), Jeftić, Vukić, Barašin (od 69′ Jovović)

Ovom pobedom klub iz Kovilja je kolo pre kraja prvenstva i matematički obezbedio titulu šampiona, koja donosi i plasman u viši rang, u kojem će se Šajkaš ekspresno vratiti, imajući u vidu da je prošle sezone ispao iz Vojvođanske lige Jug.

U sledećem kolu, ujedno i poslednjem za ovu sezonu, Proleter dočekuje Jedinstvo (Gospođinci), dok sastav Šajkaša gostuje Fruškogorskom partizanu iz Bukovca.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”