Search
Close this search box.
PSX_20201017_163622
VREME ČITANJA: 2 min

TROFEJ KAO KRUNA SEZONE

Na novosadskoj GAT areni, danas u 17 časova, u finalu Kupa Srbije na teritoriji FS Vojvodine, sastaće se srpskoligaš Radnički (Zrenjanin) i Hajduk (Divoš) član vojvođanskog Juga. O značaju utakmice govori i odluka Sudijske komisije da na centru bude internacionalac Novak Simović, prekaljen u mnogobrojnim mečevima na našim, ali i evropskim terenima.

Tim sa Begeja u prvenstvu Srpske lige Vojvodina deli četvrto mesto, a sjajnim igrama i rezultatima obojio je prolećnu sezonu, osvojio je 27 bodova. Računajući i kupove, Zrenjaninci na 20 mečeva imaju samo jedan poraz, od komšija u Elemiru.

Radnički je do finala stigao preko OFK Begeja, Jedinstva (BK), Rusande, OFK Kikinde i Tise, a u polufinalu na teškom gostovanju u Pančevu pao je i Dinamo 1945.

Ekipu predvodi Zoran Levnaić (36), ima UEFA „A“ licencu, a prošao je Partizanovu školu. Igrao je u Srpskoj ligi za Sinđelić, a najduži deo karijere odradio je na Malti.

– Sjajna hemija u ekipi donosi rezultat, sve ostalo je manje važno, baš kao što su imena i pojedinci – kaže Levnaić. – Nekako smo se pronašli, za mene je Zrenjanin grad sporta i fudbala, željan dobrih utakmica. Čvrsto verujem u igrače, a to uzajamno poverenje preduslov je onoga što smo do sada uradili, mada smo tek na početku.

Marko Kovačević, rođen 25. februara 1999, u Srpskoj Crnji je i počeo karijeru, a kadetsku i omladinsku školu prošao je u Radničkom. Celu sezonu 2020/2021. godina odigrao je u Radničkom gde je doživeo punu afirmaciju i pokazao golgeterske sposobnosti. Sa 24 postignuta gola bio je najbolji strelac što mu je obezbedilo transferu viši rang u redove prvoligaša Inđije. Dva puta išao je na pozajmicu u Radnički (SM) i Borac (Šajkaš) da bi se na početku sezone vratio u Zrenjanin.

S. Ž.

MITROVIĆ I KARIŠIĆ ADUTI

Pun pogodak su još dvojica mladića, Jovan Mitrović (24) i Strahinja Karišić (26).

Mitrović je ofanzivni fudbaler koji je prethodnih 18 meseci predvodio napad Tise iz Adorjana. Rođen je 2000. godine i prošao je školu superligša TSC-a. U Akademiji TSC-a postigao je 21 gol, na deset mečeva u eliti u protokolu, ali nije ulazio u igru. Pre srpskoligaške Tise, bio na pozajmicama u Bečeju i Beškoj. U prošloj sezoni, sa 18 golova, bio drugi strelac „Vojvodine“. Jesenas je na terenu proveo 995 minuta i tri puta se upisao u strelce, a u Radničkom je na taj konto dodao još dva gola.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina