Search
Close this search box.
644242_zeleznicar_f
VREME ČITANJA: 2 min

OGLASIO SE I PREDSEDNIK KLUBA: Šampion lige ne odustaje od plasmana u Prvu ligu Srbije!

Ostaje nam da čekamo odluku organa.

U toku jučerašnjeg dana pročula se informacija da će Železničar i pored osvajanja prvog mesta u ligi ostati bez plasmana u viši rang takmičenja, razlog tome je kako se juče moglo čuti izostanak zahteva za licenciranje.

Ekipa Železničara je u sezoni 21/22 sa druge pozicije prešla iz Sremske u Vojvođansku ligu, prošle takmičarske godine osvojili su grupu “Jug” i plasirali su se u Srpsku ligu Vojvodine, a sada su na pragu novog, istorijskog plasmana.

Zanimljiva činjenica je da je tim iz Inđije u poslednje tri godine vodio veliku borbu za Slovenom iz Rume za plasman, oba kluba su u tom periodu menjala rang takmičenja, nekada sa prve, nekada sa druge pozicije.

Sada je situacija u Srpskoj ligi Vojvodine identična, Železničar će biti prvak, jer je već obezbedio prvu poziciju na kolo pre kraja prvenstva, dok je Sloven drugi. I dalje nije poznato kako će se odviti situacija po pitanju licence, ali se sada iz redova kluba iz Inđije oglasio predsednik, Ognjen Bandulaja.

Republika
Železničar ne odustaje od višeg ranga

On je za klupski profil poručio:

– Železničar suštinski ispunjava sve propisane kriterijume za takmičenje u PLS. Bio bi opasan presedan ukoliko najbolji klub SLV za zelenim stolom izgubi pravo da se takmiči u Prvoj ligi Srbije. Taksu od 100e platili smo sa zakašnjen zato đto nam poziv za prijavu na licenciranje nije na vreme uručen. 

Predstojećeg vikenda na programu je poslednje kolo, nakon toga nas očekuje period u kojem će biti verovatno doneta odluka po pitanju novog člana višeg ranga. U Rumi se radi na infrastrukturi, diže se sve na viši nivo i može se reći da Sloven spremno čeka šansu da promeni rang takmičenja.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

OGLASIO SE I PREDSEDNIK KLUBA: Šampion lige ne odustaje od plasmana u Prvu ligu Srbije!

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina