Search
Close this search box.
552876_lopta_f
VREME ČITANJA: 2 min

JOŠ JEDAN STEPENIK DO SRPSKE LIGE: Sloboda je na pragu istorijskog plasmana – u Rumenci se odlučuje pitanje šampiona!

Divoš je remijem “sišao” na dva boda u odnosu na lidera.

U okviru 29. kola Vojvođanske lige Jug ekipa Slobode iz Donjeg Tovarnika ugostila je sastav Slavije iz Novog Sada. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije, koju je delio sa Hajdukom iz Divoša, dok su gosti bili na deobi desetog mesta u ligi.

Ušla je Sloboda u poslednja dva kola sa deobe prve pozicije, uz prednost u međusobnom skoru u odnosu na tim iz Divoša, ali je fokus u Donjem Tovarniku da se nastavi serija trijumfa bio jako veliki.

Odlično su domaći otvorili utakmicu i već nakon devet minuta igre stigli su do vođstva. Korner je izveo Nikola Kokir, a najviši u skoku bio je Slavko Vukotić, 1:0 za Slobodu.

Nastavili su domaći sa napadima nakon ranog vođstva, međutim lopta nije pronalazila put do mreže. Pokušali su Kokir, Vukotić, Vujasin i Barić, ali bez promene rezultata.

Republika
Đokić vodi Slobodu u viši rang

Tokom drugog poluvremena viđena je identična slika, domaći drže loptu u svom posedu, pritiskaju rivala, ali ne uspevaju da novim golom uvedu utakmicu u mirnu završnicu. Odlične šanse imali su Vukotić, Živković i Milenković, ali je mreža golmana Zaviša ostala mirna.

Na kraju domaćin je ostvario jako bitan trijumf minimalnim rezultatom koji je postavljen još u devetom minutu igre.

Sloboda (Donji Tovarnik) – Slavija (Novi Sad) 1:0 (1:0)

Sloboda: Jagodić, Čolić, Josimov, Janković (od 83′ Stojanović), Kokir (od 86′ Bubalo), Vujasin (od 69′ Živković), Vukotić (od 69′ Milojević), Pilipović, Đuričić, Barić, Antonić (od 46′ Milinković)

Slavija: Zaviš, Lazarević, Gajić (od 76′ Cekić), Stajić, Đaković (od 46′ Marić), Eror, Ćeha (od 69′ Ferati), Kljajić (od 69′ Đorđievski), Kitić (od 76′ Žakula), Banović 

Trener Slobode, Miloš Đokić za naš portal nakon utakmice poručio je:

– Veoma teška utakmica na psihičkom planu, ali smo sjajno spremili utakmicu i igrači su delovali zaista moćno na terenu. Na samom početku smo postigli pogodak i promašili zaista mnogo šansi. Ni jednog trenutka nismo dovodili pobedu u pitanje i rutinski smo priveli kraju meč. Okrećemo se poslednjoj utakmici, i nadam se da ćemo se dobro spremiti za najbitniju utakmicu u sezoni. Ne kalkulišemo ništa, idemo na pobedu i jedva čekamo da se u Rumenci predstavimo kao ekipa koja je zasluženo prva na tabeli.

Ovim trijumfom, i usled remija Hajduka iz Divoša, sastav iz Donjeg Tovarnika je sada na dva boda prednosti u odnosu na prvog pratioca. Slobodi će u sledećem kolu na teškom gostovanju Jedinstvu iz Rumenke biti dovoljan i bod za potvrdu šampionske titule.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”