Search
Close this search box.
555719_fsb_f
VREME ČITANJA: 2 min

ODLUKA KOMISIJE ZA ŽALBE: Kazna ostaje na snazi! Klub je i zvanično ostao bez šest bodova!

Disciplinski organi FSB-a nisu imali milosti.

Fudbaleri mirijevskog Balkana u aktuelnoj sezoni u okviru Beogradske zone ostvarili su skor 11 pobeda, osam remija i devet poraza, ali usled kazne koju su im izrekli Disciplinski organi Fudbalskog saveza Beograda, osptanak u zonskom takmičarskom rangu, doveden je u domen teorije.

Naime, pre tačno meseca dana, ekipa Balkan Mirijeva kažnjena je usled nastupa u mlađim kategorijama sa tri selekcije i to pionirima, mlađim katetima i mlađim omladincima, što ne ispunjava minimalne uslove za stručni rad i što je koliziji sa članovima 30, 31. i 32. Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Srbije.

U međuvremenu, klub se žalio na prvostepenu odluku nadležnijh organa, a sada je stigao i odgovor na žalbu u kojem stoji da seniorski tim može da bude kažnjen na ime nepostojanja dovoljnog broja mlađih selekcija u odgovarajućim kategorijama. U obrazloženju odluke Komisije za žalbe, stoji i da je klub ignorisanjem propisa, odnosno propuštanjem da se formira još jedna obavezna selekcija, doveo svoje seniore u povoljniji položaj u odnosu na ostale timove u Zonskoj ligi.

Odluka drugostepenog organa Fudbalskog saveza Beograda

Po osnovu navedenog izrečena kazna ostaje na snazi, tako da klub i zvanično ostaje bez šest osvojenih bodova u sezoni 2023/24, a istovremeno će morati da plati 100.000 dinara.

Nakon svega iznetog, Fudbalski klu Balkan Mirijevo u ovom momentu zauzima desetu poziciju na tabeli Beogradske zone sa ukupno 35 osvojenih bodova i izvesno je da će se od naredne jeseni ponovo naći u prvoligaškom društvu prestoničkog fudbala.

Do kraja aktuelne takmičarske godine ekipu Balkana olekuju mečevi protiv OFK Žarkova u nedelju 26. maja, dok će Mirijevci u poslednjoj takmičarskoj rundi gostovati ekipi Umke.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA beogradske zone