Search
Close this search box.
BORAC-SAJKAS
VREME ČITANJA: 2 min

TEDIĆ VODI U LUKU SPASA

BORAC (ŠAJKAŠ) BLIZU OPSTANKA U SRPSKOJ LIGI VOJVODINA

Borac je savladao Kabel i tri lopte završile su iza leđa golmana. Iako nije bio u najjačem sastavu, voljni momenat bio je na visokom nivou i posle 2:2 u prvom delu, mladi, Nikola Tedić u nastavku, realizovao je penal za velika tri boda.

Trener Nebojša Filipović istakao je da je meč bio težak i da je najvažnije da su bodovi ostali kod kuće:

– Utakmica je bila zahtevna, pritisak veliki igrači su izdržali ogromno opterećenje. Došli smo do 37 bodova, napravili veliki pomak ka opstanku, ali priča još nije završena. U igri je još šest bodova i treba do kraja
da budemo obazrivi.

Crveno – crni gostuju Jedinstvu, a u poslednjem kolu dočekuju Tisu. Mnogo je kalkulacija i bez obzira što su Šajkašani sedam koraka ispred Pazovčana i što su jesenas u Adorjanu pobedili Tisu (3:1), Filipović smatra da treba sačekati kraj trke i podvući crtu.

– Sami odlučujemo o svojoj sudbini. Imamo prednost u odnosu na konkurente, ali niko nije otpisan. Poštujemo Pazovčane i posvetićemo se maksimalno da dođemo do rezultata. Trebalo bi u dobroj poziciji da dočekamo Tisu, pred spuštanje zavese i sad je sve na nama – jasan je šef struke Borca.

Mladi Nikola Tedić zimus je došao iz Novog Sada i nametnuo se dobrim igrama. Postigao je pet golova, toliko puta bio je i u ulozi asistenta i po levom boku, zadao je muke svim protivnicima. Nad njim je u meču sa Kabelom,
načinjen prekršaj za penal, odmah je preuzeo odgovornost, golom začinio pobedu i trasirao put ka luci spasa.

– Strahinja Krstevski nije igrao zbog povrede, a izvodi penale i nisam se plašio da budem u njegovoj ulozi. Važno je da smo pobedili i posle osvajanja bodova pao nam je veliki teret s leđa. Sve možemo da rešimo na gostovanju Jedinstvu. Nadam se daćemo biti u jakom sastavu, da ćemo nametnuti ritam i napasti Pazovčane za pobedu. Čeka nas naporan duel, ali vejem da smo kadri da se ponovo radujemo i izborimo opstanak. Sve je do nas – poručio je Nikola Tedić, vihorni ofanzivac Borca.

C. B.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina