Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

RED, RAD, DISCIPLINA I DRUGARSTVO: Da li je ovo tajna uspeha kruševačkih “gumara”?

Ostalo je još 180 minuta fudbala u aktuelnoj sezoni, ali i pored činjenice da je primarni cilj ostvaren, motiva ne nedostaje.

Fudbaleri kruševačkog Trayala privode kraju, verovatno i najuspešniju sezonu u 91. godini dugoj istoriji kluba.

Pre tačno 365 dana “gumari” su po malo i nesrećno morali da napuste drugi stepen srpskog klupskog fudbala i presele se u srpskoligašku konkurenciju, ali je agilno klupsko rukovodstvo tokom letnje pauze zbilo redove. Na poziciju šefa stručnog štaba doveden je ambiciozni Ivica Momčilović, nekadašnji član najslavnije generacije fudbalera Crvene zvezde i korak po korak Trayal je došao na poziciju na kojoj je danas.

U aktuelnoj takmičarskoj godini u okviru istočne grupe srpskoligaškog fudbala, Trayal ne zna za neuspeh. Tokom dosadašnjih 28 prvenstvenih utakmica, zabeleženo je isto toliko pobeda uz gol količnik 75:15, a šampionski pehar i povratak u Prvu ligu Srbije, obezbeđeni su još nakon utakmice koja je odigrana 12. aprila i trijumfa na kruševačkoj “Mladosti” nad ekipom Žitorađe rezultatom 4:2.

Mnogi se tokom kompletne sezone pitaju koja je tajna “gumara”, a čini se da jedan video snimak, koji je klub objavio nakon poslednjeg odigranog meča sa Đerdapom iz Kladova (4:1), može da pronikne u navedenu tajnu.

Jasno se vidi da u ekipi vladaju red, rad i disciplina, a istovremeno i drugarstvo koje neizostavni segment svih velikih uspeha i sportskih ostvarenja.

“Gumari” pred sobom imaju još dva iskušenja u aktuelnoj takmičarskoj godini koju žele da okončaju sa stoprocentnim učinkom, što bi im donelo i zvanje “apsolutnog srpskog šampiona”.

Kako bi do navedenog stigli pestoji im veliki gradski derbi u nedelju 26. maja protiv Jedinstva 1936, a zatim i duel protiv Budućnosti iz Popovca na domaćem terenu kada će i zvanično biti “spuštena zavesa na ovosezonsko takmičenje” i kada će započeti “operacija Prva liga Srbije”, koja je, kada je kruševački klub u pitanju, davno otpočela.

Ostaje nam da već od naredne jeseni vidimo koji su krajnji dometi ove generacije fudbalera Trayala.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok