Search
Close this search box.
531220_borac1_f
VREME ČITANJA: 2 min

RASPLET: Čačani pobedom osvojili više od tri boda! “Kamiondžije” proklizale u Petrovcu na Mlavi!

Teorija i dalje postoji, ali…

Čini se da je 18. dan meseca maja doneo i konačan rasplet kada je u pitanju zapadna grupa srpskoligaškog karavana.

Sa nekoliko neočekivanih rezultata, fudbaleri čačanskog Borca 1926 doveli su u pitanje već viđeno osvajanje šampionskog pehara i povratak u prvoligaški karavan, ali kada je to bilo najpotrebnije zabeležili su važan trijumf koji im donosi mnogo više od tri boda.

Na stadionu “kraj Morave” ekipa Borca 1926 je do prednosti stigla već u trećem minutu meča kada je mrežu Siniše Babića zatresao Marko Pelivanović i sa minimalnom prednošću “zebre” su otišle na odmor.

U nastavku susreta domaćinu je bilo potrebno punih 43 minuta igre da osigura trijumf, a strelac gola “vrednog titule# bio je Vukašin Marković.

U priboju će se i naredne sezone gledati srpskoligaški fudbal

Istovremeno, najveći i jedini kandidat u borbi za sam vrh tabele, ekipa pribojskog FAP-a, gostovala je u Petrovcu na Mlavi gde se sastala sa ekipom Sloge 33.

Već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da “kamiondžije” neće lako stići do već upisanih bodova, s obzirom da je Saša Petrović dva puta zatresao mrežu FAP-a (3. i 45. minut), a Dragan Jovanović je sa bele tačke u 44. minutu uspeo da donese nadu gostima.

Ipak, u nastavku meča “kamiondžije” su uspele samo da stignu do još jendog gola (Strahinja Stojanović u 92. minutu) čime su osvojili bod koji je za njih ravan porazu.

Nakon 27. kola Čačani imaju četiri boda prednosti u odnosu na FAP, a do kraja sezone prestoje im mečevi protiv Loznice, Tutina i Poleta iz Ljubića i teško je verovati da će ovakav poklon, prokockati.

FAP će teško uspeti da ostvari zacrtane ciljeve, ali ekipi iz Priboja ostaje da u narednim mečevima protiv OFK Mihajlovca, Sloge iz Požege i požarevačkog Mladog radnika 1926, zabeleže stoprocentno ostvarenje uz nadu da će veliki rival ući ponovo u seriju loših rezultata.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad