Search
Close this search box.
fk-radnicki-sloven-radost-zbog-boda-542x600-1
VREME ČITANJA: 3 min

MAJSTORIJA KARIŠIĆA

SLOVEN IMAO DVA GOLA PREDNOSTI ALI RADNIČKI (Z) STIGAO DO BODA

Tužni su bili igrači Slovena posle meča u Zrenjaninu. Do 71. minuta imali su dva gola prednosti, plen viđen u džepu, ali na kraju su morali da se zadovolje bodom. Strahinja Karišić dva puta bio je precizan i efektnim golovima primorao golmana Matiju Šegavca na kapitulaciju.

Prvi deo pripao je gostima, imali su posed lopte, stvarali prilike i pred odlazak na odmor, mladi Aleksa Kuljanin, doneo je prednost Rumljanima.

– Bili smo loši u prvom delu. Nije nas hteo pas, gosti su bili brži i osetio se umor od igranja na dva fronta. Prethodno smo, u sredu, savladali Dinamo 1945 u polufinalu Kupa FS Vojvodine i dva dana bilo je malo da dođemo do svežine. To su gosti znali da iskoriste, ušli su u duel angažovanije, ali propuste smo znali da nadoknadimo u drugom delu utakmice – kaže Karišić.

Dvostruki strelac zimus je došao u redove Radničkog, postigao je pet golova u prvenstvu i tri u kupu i od prednjeg veznog, izrastao u drugog strelca tima, iza napadača Marka Kovačevića.

– Nije bitno ime strelca, već rezultat, važno je da tim ne gubi. Kad su Rumljani poveli 2:0 znao sam da to nije krajnji rezultat i da možemo da ih stignemo. Centaršut Igora Stepančeva primio sam na grudi i iz prve naciljao dalji ugao, a izjednačenje je usledilo iz slobodnog udarca, sa ivice kaznenog prostora. Gađao sam pored živog zida i golman nije mogao da reaguje. Mogli smo i do potpunog preokreta, pre mojih golova, bilo je prilika, prvi slobodnjak, iskosa, poslao sam preko gola. Dobro je, izvadili smo se u finišu i zadovoljni smo bodom. Sloven juri plasman u viši rang i ima tim za pehar – kaže Karišić i dodao da su okrenuti finalu Kupa i da je to prvi cilj ove sezone.

Marko Kovačević, prvi strelac ekipe, bio je u ulozi prednjeg veznog ali često se nalazio u defanzivnom delu ekipe.

– Morao sam da pomognem u odbrani, nalazio sam se u blizini bekovskih pozicija da osujetim proboje Rumljana po bokovima. Znam da mi to nije prava uloga, da sam sa Jovanom Mitrovićem zadužen za napad, ali moram da se povinujem interesu ekipe, da bi kolektiv došao do rezultata. Posle 0:2 nismo izgubili glavu, malo je trebalo da donesemo potpun preokret, a kako je tekao tok susreta, remi je najrealniji rezultat – istakao je Kovačević.

Zrenjaninci su imali dva dana odmora i danas će na teren.

– Predah nam je bio potreban. Teško je igrati na dva fronta, ciljamo da osvojimo Kup Vojvodine i polufinalni meč u Pančevu nas je istrošio. U prvenstvu gostujemo OFK Kikindi i meču severnom delu Banata više je za prestiž. Imamo isti broj bodova i kroz nadigravanje očekujem lepu i kvalitetnu utakmicu i, nadam se, da možemo do rezultata – dodao je golgeter Kovačević.

C. B.

BEZ KAPITENA

Ljubomirs Stevanović nije bio na terenu u meču sa Rumljanima. Kapiten Zrenjaninaca sedeo je na klupi.

– Muči me zadnja loža, meč u kupu u Pančevu, napustio sam u 70. minutu, kad sam osetio bolove. Protiv Slovena nisam želeo da rizikujem, u drugom poluvremenu bili smo bolji i došli do izjednačenja. Umor je sputao tim, a najvažnije da nismo izgubili. Čeka nas susret protiv OFK Kikinde, nadam se da ću se oporaviti do subote, a za Kikinđane vežu me divne uspomene – istakao je lider Zrenjaninaca koji je u Radnički stigao iz redova ligaša sa Severa Banata.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina