Search
Close this search box.
637759_438129047-945754907348109-9059569086209001842-n_f
VREME ČITANJA: 2 min

UTAKMICE SEZONE U ZABLAĆU: Tri puta je domaćin vodio, na kraju je osvojio bod pred sam finiš meča!

Teško je opisati ovakav duel.

U okviru 25. kola Srpske lige Zapad ekipa Omladinca iz Zablaća ugostila je sastav FAP-a iz Priboja. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa deobe osme pozicije (30 osvojenih bodova), dok su gosti bili na drugom mestu na tabeli, sa tri boda zaostatka za liderom. 

Stadion u Zablaću okupio je oko 600 navijača, što je rekordna brojka u poslednje vreme, viđen je jako kvalitetan meč u kojem su i jedan i drugi tim bili spremni da se nadigravaju, što rezultat i pokazuje.

Na isteku 11. minuta domaći postižu gol iz slobodnog udarca, strelac za Omladinac bio je Igor Savić, 1:0. Samo tri minuta kasnije nova promena rezultata, Veljko Grujić je ispratio centaršut saigrača, 1:1.

Prednost na stranu domaćina vratio je Bojan Jelić, igrao se 35. minut, 2:1 za Omladinac. Pred sam odlazak na odmor Dragan Jovanović evro golom poravnava rezultat, 2:2. Za vreme pauze izvršena je jedna izmena u redovima FAP-a, dok su gosti nastavili sa startnih 11.

Četiri minuta nakon starta drugog poluvremena ponovo se “javlja” Jelić, nakon auta, loptu je volej udarcem smestio u malu mrežu, Omladinac ponovo vodi, 3:2. Radost domaćih navijača i igrača kratko je trajala, dva minuta kasnije Luka Milojević poravnava rezultat, 3:3.

Igrao se 63. minut kada su šokirani domaći simpatizeri, tri puta je Omladinac vodio na ovom meču, ali je na isteku gore pomenutog minuta po prvi put bio u zaostatku. Nakon gužve u kaznenom prostoru, najbolje se snalazi Luka Lazarević, 4:3 za FAP.

Mogli su gosti ubrzo da prelome meč u svoju korist, odlične prilike imali su Plazinić, Jovanović i Nedeljković, ali lopta nije pronašla put do gola. Pred sam finiš regularnog toka utakmice Svetozar Nedeljković prelepim udarcem sa nekih 20-tak metara postavlja konačnih 4:4.

Omladinac (Zablaće) – FAP (Priboj) 4:4 (2:2)

Omladinac: Rosić, Bralušić, Tomović, Nedeljković, Savić (od 94′ Stojadinović), Petrović (od 94′ Karadžić), Jelić, Jovanović (od 90′ Milinković), Čukić (od 81′ Đurakić), Savić, Mitrović

FAP: Nikolić, Lučić (od 46′ Grek), Stojković (od 88′ Mehmedović), Milunović, Obućina, Plazinić, Grujić (od 83′ Stojanović), Jovanović, Stanojević, Lazarević, Milojević (od 67′ Miraljemović) 

Nakon ovog kola FAP- zaostaje za liderom, Borcem iz Čačka pet bodova, i sada je borba za prvo mesto nekim delom već rešena, imajući u vidu formu trenutno prvoplasirane ekipe na tabeli.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad