Search
Close this search box.
pera-jocic-otvaranje
VREME ČITANJA: 4 min

U FINALU „22. MEMORIJALNOG TURNIRA PERA JOCIĆ“ FS BEOGRADA I FS VOJVODINE

Danas je u Novom Sadu počelo 22. izdanje tradicionalnog turnira ,,Pera Jocić“, u znak sećanja na dugogodišnjeg predsednika Omladinske komisije FS Vojvodina i FS Jugoslavije, kao i generalnog sekretara pokrajinske fudbalske organizacije.

U prisustvu brojnih uvaženih gostiju turnir je otvorio domaćin, generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine, Miodrag Cvijić koji se obratio prisutnima:

„Drago mi je što sam u prilici da Vam poželim doborodošlicu na memorijalni turnir u čast Pere Jocića, jedan od turnira sa najdužom tradicijom kod nas. Izrazio bih zadovoljstvo što smo uspeli da zadržimo ovaj format turnira koji pruža mogućnost najtalentovanijoj deci iz cele Srbije da pokažu svoj raskošni talenat. Želim Vam da se kod nas osećate prijatno, uživate u igri i takmičenju i vratite se iz Novog Sada sa lepim uspomenama. Proglašavam turnir otvorenim“ – bio je kratak Cvijić.

Otvaranju su prisustvovali čelnici regionalnih saveza, predsednik FSR Istočne Srbije Zoran Ignjatović, potpredsednik FSR Istočne Srbije Vladan Gašić, član IO FSR Istočne Srbije Ivan Nikolić, potpredsednik FSR Zapadne Srbije Slavko Perović, generalni sekretar FS Beograda Miloš Mirković, koordinator Instruktorske službe FS Srbije Bojan Neziri i mnogi drugi fudbalski radnici.

Sastale su se selekcije dečaka 2009. godišta iz četiri regionalna fudbalska saveza. Naglo pogoršanje vremena praćeno snažnim vetrom uticalo je na igru, ali nije sprečilo prisutne da uživaju u dve odlične polufinalne utakmice u kojima su zabeležena dva identična rezultata. Nakon oba meča u zapisnicima je stajalo 3:1 i to je rezultat koji je u finale odveo selekcije Fudbalskog saveza Beograda i Fudbalskog saveza Vojvodine.

Prve su na teren istrčale selekcije Fudbalskog saveza Beograda i Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije. Prvo poluvreme proteklo je u ispitivanju snaga i završeno je rezultatom o:o. Početkom drugog poluvremena selekcija FS Beograda prikazala je konkretniju igru koja je rezultirala vođstvom od 2:0 u 55. minutu igre. Priliku da mirno privedu utakmicu kraja propustili su kada je golman FSR Istočne Srbije Cvetković odbranio jedanaesterac i taj detalj kao da je okrenuo tok susreta. Momci sa istoka Srbije su se trgli, smanjili na 2:1 i bili u izvarednoj prilici da pet minuta pre kraja izjednače. Nakon što su propustili odličnu šansu, kao što to obično biva u fudbalu, stigla ih je kazna i Milvud je na drugoj strani postigao gol za konačnih 3:1.

Nakon kraće ceremonije otvaranja turnira na redu je bila druga polufinalna utakmica između Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije i selekcija domaćina Vojvodine.

Selekcija FSR Vojvodine sa koordinatorom Instruktorske službe FS Srbije Bojanom Nezirijem

Prvo što je publici „upalo u oči“ je bila uigranost selekcije FS Vojvodine, a odgovor na pitanje zašto je to tako leži u činjenici da je u prvih jedanaest bilo čak šest igrača Vojvodine koji igraju zajedno i odlično se poznaju. I pored toga do izražaja su došli i igrači drugih klubova, pre svega dvojac TSC-a David Stamenković koji je asistirao za dva gola, te strelac drugog pogotka Danijel Drašković koji je pružio odlično partiju uz desnu aut liniju. Treba istaći i dvojicu igrača Spartaka: Arsića koji je pokazao lakoću rešavanja situacija u igri i strelca trećeg gola Bubulja. Momci iz Zapadne Srbije odligrali su odličnu utakmicu i stigli do brzog izjednačenja, ali je na kraju ipak presudila kompaktnost selekcije FS Vojvodine.

Selekcija FSR Zapadne Srbije sa koordinatorom Instruktorske službe FS Srbije Bojanom Nezirijem

MEMORIJAL „PERA JOCIĆ“

FSR Istočna Srbija – FS Beograd 1:3 (0:0)

Veternik – FC „Vujadin Boškov“. Sudija: Nemanja Kampić (Novi Sad). Strelci: Kaplarević u 30. za FSR Istočna Srbija, Nikolić u 46, 55. i Milvud u 78. minutu za FSR Beograd.

FSR ISTOČNA SRBIJA: Cvetković, Đ. Nikolić, Korićanac, Todorović, Mandić, Živković, Stevanović, Božanić, Trailović, Sedić, Cojić. Igrali su još: S. Nikolić, Stojković, Bošković, Ćirković, Kaplarević, Danić i Đorđević.

FS BEOGRAD: V. Popović, L. Tadić, Strika, Šekularac, M. Popović, Nikić, Čukić, Živković, A. Nikolić, Batak, B. Tadić. Igrali su još: Milvud, Raković, Šipčić, Anokić, Dragišić, Beader, Milovankić, Pavlović i Savić.

FSR Zapadna Srbija – FS Vojvodina 1:3 (1:2)

Veternik – FC „Vujadin Boškov“. Sudija: Marko Bogićević (Zrenjanin). Strelci: Stevanović u 37. za FSR Zapadna Srbija, Kljajić u 13, Drašković u 20. i Bubulj u 60. minutu za FSR Vojvodina.

FSR ZAPADNA SRBIJA: Micevski, Ilić, Đapanović, Đurđević, Bojović, Međedović, Đokić, Dimić, Nikolić, Adamović, Stevanović. Igrali su još: Ćirović, Radojević, Petrović, Garović, Jevtović, Milovanović i Jovanović.

FS VOJVODINA: Banjac, Neziri, Simić, Dunat, Baucal, Pejović, Drašković, Cili, Kljajić, Arsić, Stamenković. Igrali su još: Golijanin, Pavlović, Bubulj, Cvitko, Gićanov i Pupović.

Drugi, finalni dan turnira gledaoci će biti u prilici da prate u direktnom prenosu. Više o satnici i prenosu: https://fsvinfo.rs/direktan-prenos-finalnog-dana-22-memorijalnog-fudbalskog-turnira-pera-jocic/

Izvor: fsvinfo.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 4 min

U FINALU „22. MEMORIJALNOG TURNIRA PERA JOCIĆ“ FS BEOGRADA I FS VOJVODINE

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina