Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

DERBI, KOJI TO BIO NIJE: 20 od 20 – “gumari” hitaju ka istorijskom ostvarenju!

Ukupno 270 minuta fudbala ih deli i od teoretskog osvajanja šampionskog pehara.

Serija kruševačkog Trayala je nastavljena i u meču koji je nazvan derbijem, tako da izabranici trenera Ivice Momčilovića i nakon 20. takmičarske runde imaju stoprocentan učinak.

Odavno je poznato da će kruševački klub osvojiti šampionski pehar u ovogodišnjoj istočnoj grupi srpskoligaškog karavana i da će od naredne jeseni krenuti u žetvu prvoligaških bodova, ali ono što srpska sportska javnost očekuje, jeste informacija da li će popularni “gumari” uspeti da takmičarsku 2023/24 godinu okončaju sa skorom od 30 pobeda u isto toliko odigranih mečeva.

U okviru 20. kola Trayal je na stadionu Sporstkog centra “Mladost” u Kruševcu dočekao ekipu pirotskog Radničkog, tim koji je do gostovanja u Lazarevom gradu držao drugu poziciju na tabeli i sasvim je prirodno bilo da navedeni meč dobije epitet derbija, ali to nije opravdano i na zelenom tepihu.

Domaćin je već u prvom poluvremenu stigao do dva gola prednosti, a mrežu Stefana Lešnjaka, tresli su Uroš Rašković i Filip Đurović iz jedanaesterca. Oba pogotka su postignuta u samom finišu prvog perioda igre.

I u nastavku meča domaćin je bio bolji rival na terenu tako da se mreža Piroćanaca tresla još dva puta, a svoje ime u listu strelaca su upisali Lazar Nikolić i Filip Đurović koji je drugi put na ovom susretu pronašao put lopti do mreže.

U samom finišu meča Željko Dimitrov je uspeo da matira domaćeg čuvara mreže, što je tek deseti pogodak koji su Kruševljani primili u aktuelnoj sezoni.

Ni “D” od derbija

– Srpska liga Istok, 20. kolo:

Trayal (Kruševac) – Radnički (Pirot) 4:1 (2:0)

Strelci: U. Rašković 38`, F. Đurović 43`(11.m), 83`, L. Nikolić 64`; Ž. Dimitrov 90`

Stadion: Sportski centar “Mladost”, Kruševac

Sudija: Jovan Aleksić

Žuti kartoni: U. Rašković, N. Spasojević (Trayal); B. Dojkić, N. Petrović (Radnički)

Trayal (Kruševac): Simić, Punoševac, Spasojević, Vojinović, Đorđević (Ilić), Đurović, Nikolić, Jovanović (Stević), Beskorvajni (Simić), Rašković, Gogić (Dukić).

Radnički (Pirot): Lešnjak, Stojanov, Mitov (Stojanović), Petrov (Tošić), Dojkić, Dimitrov, Mančić, Kamenović, Colić (Ristov), Petrović, Čarapić (Stojev).

U narednom kolu pulene trenera Ivice Momčilovića očekuje možda i najveće iskušenje do kraja aktuelne sezne, gostovanje GFK Jagodini.

Sa druge strane Piroćanci će na svom stadionu “Dragan Nikolić” ugostiti ekipu Vlasine iz Vlasotinca, ekipu koja se bori za opstanak u trećem stepenu srpskog kupskog fudbala.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok