Search
Close this search box.
611384_zdravkokovacevic3_f
VREME ČITANJA: 2 min

SPEKTAKL NA BEOGRADSKOM MORU: Vicešampion Evrope sa novim selektorom dočekuje sastav iz slovenačke prestonice!

Svi putevi u sredu vode na Adu Ciganliju…

Posle velikog uspeha, osvajanja srebrne medalje na Finalnom turniru Regionalnog Kupa UEFA u Španiji prošlog leta i utakmice sa amaterima Ljubljane u oktobru prošle godine, na sceni je ponovo Amaterska reprezentacija Fudbalskog saveza Beograda.

U sredu, 27. marta 2024. godine u 11 časova, u SC FSB na Adi Ciganliji naša Amaterska reprezentacija Beograda ugostiće odgovarajuću selekciju MNZ Ljubljane. Biće to tradicionalni duel amatera iz dva saveza koji imaju dugogodišnju uspešnu saradnju. To je prvi duel za ovu godinu, a revanš je kao i obično na jesen u Sloveniji.

Novi selektor Amaterske reprezentacije FS Beograda Zdravko Kovačević debituje na klupi gde je nasledio Sašu Stojadinovića koji je kratko bio u toj ulozi.

Doskorašnji šef stručnog štaba FK Zvezdara odabrao je 18 fudbalera koji će se suprotstaviti gostima iz glavnog grada Slovenije. To su golmani Nikola Borjan (Zemun) i Mihajlo Nikolić (Zvezdara), zatim odbrambeni igrači Viktor Rak (Ušće Novi Beograd), Veljko Pražić (Torlak), Aleksandar Pavlović (Zvezdara), Ognjen Stevanović (Komgrap), Nikola Stjepanović (Radnički Obrenovac) i David Milisavljević (BASK TEK). U srednjem redu biće Ilija Mladenović (Ravna Gora Barajevo), Ilija Nišavić (Zvezdara), Kosta Pantazis i Nemanja Vuković (Jedinstvo), Aleksandar Zečević (Brodarac), Nikola Starčević (Prva iskra), Ozren Jovičin (PKB) i Boris Janković (Radnički Obrenovac). Napadači su Marko Lekić (Teleoptik) i Aleksa Broćeta (Jedinstvo).

Dueli dve selekcije su tradicionalni

– Prijateljska utakmica:

Amaterska reprezentacija FS Beograda – Amaterska reprezentacija MNZ Ljubljane

Stadion: Igralište FSB na Adi Ciganliji

Datum: Sreda, 27. mart

Početak: 11 časova

Napomena: Ulaz je besplatan

Utakmica sa Ljubljanom je prvi test u 2024. godini u kojoj je primarni cilj učešće na FSS kvalifikacijama za novi ciklus takmičenja u UEFA Regionalnom Kupu. Taj turnir na kome osim naše Amaterske reprezentacije učestvuju i amatarske selekcije FS Vojvodine, FS Regiona Istočne Srbije i FS Regiona Zapadne Srbije koji je i domaćin je u junu mesecu (igraće se u Šapcu i Loznici). Pobednik tog takmičenja predstavljaće FS Srbije na međunarodnom kvalifikacionom turniru početkom jeseni ove godine najverovatnije u Velsu gde će osim domaćina učestvovati još predstavnici Severne Makedonije i Slovačke. Finalni turnir UEFA Regionalnog Kupa održaće se krajem proleća 2025. godine.

Ulaz na utakmicu amaterskih reprezentacija FS Beograda i MNZ Ljubljane je besplatan, a FS Beograda poziva ljubitelje fudbala da u što većem broju ispune tribinu stadiona u SC FSB na Adi Ciganliji.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA beogradske zone