Search
Close this search box.
611995_image10_iff
VREME ČITANJA: 3 min

HITRONOGI NAPADAČ KALUÐERICE UŽIVA NA TERENU: Milan Petošević “nanišanio” i Komgrap!

Vođa navale “kaluđera” igra bez posebnog sportskog pritiska okružen starim fudbalskim prijateljima, pogađa mreže rivala jednako kao u zenitu karijere.

Posle toliko uspešnih fudbalskih godina na radnom mestu centarfora, golovi su i danas njegov zaštitni znak. Iskusni Milan Petošević (33) se sa takvom lakoćom, kao da je u zenitu karijere, na gotovo svakoj utakmici, poigrava sa odbranama rivala. Upravo zato je glavni adut treneru Kaluđerice 1969, Goranu Petkoviću, i za duel sa Komgrapom.

– Znamo da sa druge strane trenaimamo vrlo kompaktnu ekipu koja dugo igra zajedno, ima kvalitet i ambiciju za velika dela – objektivan je napadač Kaluđerice 1969 za portal Republika.rs, Petošević.

Kako ste postali “kaluđer”?

– Poznato je koliko volim fudbal, to je prvi razlog mog povratka “bubamari”, a drugi šef stručnog štaba, Goran Petković,moj dokazani fudbalski učitelj sa godinama saradnje i osvedočeni sportski prijatelj sa kojim sarađujem iz vremena kada sam igrao za Zuce.

Brzo ste se vratili u formu?

– Uspeo sam da se osobodim suvišnih kilograma, bilo je olovno teških momenata, ali izdržao sam, sve je to sada iza mene.

Igrate kao u najboljim danima.

– Rasterećen sam na terenu, od poslovnih obaveza utakmice igram gotovo sa jednim ili bez ijednog treniga nedeljno, ali izdržavam takmičarski tempo i što je najvažnije uživam u svakom minutu na terenu.

Podesili ste golgeterski “nišan” za proleće.

– Golovi dajem po navici, na iskustvo, na potez. Svaki postignut pogodak je posebna fudbalska emocija za mene. Taj jedinstven sportski osećaj me je i vratio na teren.

Saigrači Vam pomažu u tome.

– Okružen sam vrlo mladim, perspektivnim fudbalerima čije vreme tek dolazi.

Ko su nade Kaluđerice?

– Igrači poput Vuka Dokića i Nikole Stankovića po kvalitetu zaslužuju da igraju viši rang, posebno ako se zna da umesto na matičnoj poziciji u “sredini” igraju konstantno kao zadnji vezni fudbaleri.

Kaluđerica je kasno formirala tim.

– Uprava je napravila miks iskusva i talenta, stvorila uslove da igramo rasterećeno, bez pritiska rezultata. To je preduslov za dodatno pokažemo timski potencijal na svakoj utakmici.

“Šuškalo” se da bi “kaluđere” mogao da pojača i Vaš brat, Predrag.

– Iako bi nam mnogo značilo njegovo iskustvo, zbog administrativnih poteškoća, to ipak ovog fudbalskog proleća neće da se dogodi.

Priželjkujete da ponovo delite svlačionicu sa bratom.

– Bila su to lepa fudbalska vremena, ako se “kockice” poklope, zašto da se ne ponove.

Sa svim raspoloživim snagama,fudbalska fleksibilnost, da bude adut za meč sa Komgrapom?

– Ne bih da prognoziram rezultat jer znamo kvalitet protivnika. Nisam igrao prošle polusezone protiv njih ali podatak da su na vrhu tabele i da “merkaju” viši rang dovoljno govori o ambiciji suparnika koja nas pred međusobni duel ipak, poziva na dodatni sportski oprez – naglasio je napadač zonaša iz Kaluđerice.

Milan Petošević, dokazani golgeter sa kojim “kaluđeri” mogu da stanu na “crtu” svakom rivalu.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA beogradske zone