Search
Close this search box.
104-godine-site-1200x675-1
VREME ČITANJA: 2 min

STO ČETVRTI ROĐENDAN FUDBALSKOG SAVEZA BEOGRADA

U utorak 12. marta 2024. godine naš Fudbalski savez Beograda obeležava 104 godine od osnivanja.

Minula godina je po mnogome istorijska i posebna, ostaće upamćena po najvećem uspehu u istoriji amaterske reprezentacije, srebrna medalja na UEFA Regionalnom kupu u Španiji, ali i po mnogim dostignućima našeg saveza za koji su zaslužni svi zaposleni, članovi, partneri i saradnici na čelu sa predsednikom Markom Zdravkovićem.

Prvi ljudi beogradskog fudbala nastoje da pruže pomoć klubovima u infrastrukturnom i organizacionom smislu. Upravo zato, uložen je veliki trud kako bi se klubovima pomoglo u praćenju trendova i privlačenju više publike. Klubovima su obezbeđeni semafori za rezultate i izmene, nove mreže, lopte, medicinska oprema … Takođe, delegacija saveza je obišla sve klubove Srpske i Zonske lige Beograd u cilju unapređenja komunikacije i integriteta takmičenja. Veliki uspeh našeg saveza jeste snimanje svih utakmica Srpske i Zonske lige Beograd kao i direktni prenosi na našem Jutjub kanalu. Ovaj novitet je doprineo regularnosti, popularizaciji i vidljivosti naših liga.

Veliki pomak je napravljen na polju marketinga i sklapanju partnerstva sa eminentnim kompanijama (Sport Vision, Erima, Medisport, Once Sport, Sport Radar) kojima se i ovoga puta zahvaljujemo na poverenju i podršci.

Godinu je obeležo i povratak veterana pod okrilje saveza. Udruženje veterana fudbalskih klubova Beograda je nakon 10 godina ponovo član našeg saveza.

Fudbalski savez Beograda veliku pažnju pridaje edukaciji trenera i sudija. Organizovani su sudijski STOP seminari kao i stručne tribine pod okriljem Centra za edikaciju fudbalskih trenera FSB.

Posebno smo ponosni na poziv sa vrha evropske kuće fudbala, kojim je naš predsednik, Marko Zdravković, postao član UEFA komisije za omladinski i amaterski fudbal.

Savez je kraj uspešne 2023. godine obeležio organizacijom novogodišnjeg koktela koji je okupio fudbalske radnike, kako iz Beograda, tako i iz cele Srbije. Iskoristili smo tu priliku da se zahvalimo svim regionima i Fudbalskom savezu Srbije na izuzetnoj saradnji. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo Gradu Beogradu i Sekretarijatu za sport i omladinu na izdvojenim sredstima i podršci.

Fudbalski savez Beograda će nastaviti u istom pravcu. Progres, podrška klubovima, edukacija kadrova i integritet takmičenja će ostati naši prioriteti kao i razvitak u duhu modernih društenih procesa.

Izvor: fsb.org.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd