Search
Close this search box.
608065_fsb_f
VREME ČITANJA: 2 min

COPY, PASTE: Ponavlja se prethodna sezona – “bulke” ne cvetaju na proleće!

Prošlosezonsku lekciju, očigledno nisu naučuli.

Fudbaleri Zvezdare i u drugom prolećnom kolu beogradske grupe srpkoligaškog karavana nisu uspeli da zabeleže trijumf i čini se da se “bulkama” ponavljju svi događaji od pre 365 dana.

Naime, prvi deo takmičarske 2022/23 godine ekipa sa stadiona u Ulici Ljubice Luković okončala je sa jesenjim lovorikama, ali je serijom loših rezultata u nastavku sezone vrlo brzo ne samo ostala bez čelne pozicije, već i prilike da se bori za vrh tabele.

Očigledno se i u sezoni 2023/24 priča ponavlja, s tim da su fudbaleri Zvezdare jesen okončali na drugoj poziciji, ali sa identičnim bodovnim skorom kao i lider iz Gornje varoši, ali očigledno sastav sa Bulbuldera još jednom pokazuje da “bulke ne cvetaju na proleće”.

Nakon prošlonedeljnog iznenađujućeg poraza na svom terenu od obrenovačkog Radničkog (0:1), Zvezdara je stigla u Vojvođansku ulicu gde se sastala sa ekipom novobeogradskog Studentskog grada.

Ušli su u današnji meč gosti daleko angažovanije i u takvoj konstalaciji snaga, stigli su i do vodećeg pogotka. Igrao se 30. minut kada je Lazar Daničić izveo korner, a lopta je stigla Matije Perića koji je neometan sa pet metara kolenom matirao Nikolu Terzića.

I u nastavku susreta gosti su bili opasniji, ali se čini da se ključni trenutak meča odigrao u 70. minutu kada je zbog druge javne opomene Aleksandar Radović morao “ranije na tuširanje”, a samo osam minuta kasnije domaćin koristi brojčanu prednost. Još jedan korner kojeg je izveo Aleksandar Milošević, a Luka Kožović je sjajnim volej udarcem sa 12, 13 metara loptu “zakucao” u mrežu Mihajla Nikolića.

Do kraja meča gosti su imali još dve izgledne prilike, ali promene rezultata nije bilo.

– Srpska liga Beograd, 17. kolo:

Studentski grad (Novi Beograd) – Zvezdara (Beograd) 1:1 (0:1)

Strelci: L. Kožović u 78. minutu za Studentski grad; M. Perić u 30. minutu za Zvezdaru

Stadion: FK Bežanija

Gledalaca: 100

Glavni susdija: Uroš Bakić

Žuti kartoni: D. Mrđenović, V. Knežević (Studentski grad); A. Gusnić, A. Radović (2), L. Daničić, A. Pavlović (Zvezdara)

Crveni karton: A. Radović (Zvezdara)

Studentski grad (Novi Beograd): Terzić, Mladenović, Stefanović (Milošević), Krstović, Miletić (Mrđenović), Kožović, Barišić (Knežević), Lepojević (Gavrilović) , Pavlović, Džodan, Vidović (Stanojčić).

Zvezdara (Beograd): Nikolić, Radović, Avramovski, Pavlović, Gusnić, Perić (Stanojević), Đorđević, Dragić (Živković), Jakovljević, Milicanović, Daničić (Kuzmanović). 

Priliku za prvu prolećnu pobedu Zvezdara će imati narednog vikenda kada će dočekati ekipu beogradskog Sinđelića, dok će Studentski grad priliku za nastavak uspešne serije tražiti u duelu protiv Torlaka iz Kumodraža.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd