Search
Close this search box.
607221_428629505-3649098915361818-7900928543056336687-n-1_f
VREME ČITANJA: 2 min

MINIMALAC PROTIV BIVŠEG SUPERLIGAŠA: Zimski novajlija, Pavlović “dovoljan” za trijumf na prolećnoj premijeri!

Drugo poluvreme ispod proseka za oba sastava.

U okviru 16. kola Beogradske zone jesenji prvak, ekipa Budućnosti iz Dudovice ugostila je sastav Hajduka koji se sa osam osvojenih bodova nalazi na pretposlednjoj poziciji na tabeli. 

Na stadionu Kolubare u Lazarevcu viđen je odličan meč koji je okupio oko 500-tinak navijača na tribinama. Jesenji prvak ugostio je nekadašnjeg superligaša, što je privuklo publiku da isprati ovaj duel.

Pripali su uvodni minuti domaćem timu, fudbaleri Budućnosti su odradili odlične pripreme i to se odmah videlo. Nakon par poluprilika, na isteku 19. minuta nakon kornera zimsko pojačanje iz BASK-a, Uroš Pavlović trese mrežu rivala, 1:0 za sastav iz Dudovice.

Ofanzivna postavka nakon gola je promenjena, ali su i dalje uspevali igrači Budućnosti da stignu do prilika za pogodak, Janković je “potrošio” jedan napad Budućnosti nakon što je lopta završila na stativi, dok je izglednu priliku imao i Marković, ali se rezultat nije menjao. 

Za vreme pauze izvršene su dve izmene u domaćem sastavu, dok su gosti nastavili sa startnih 11, međutim ubrzo su i u njihovim redovima izvršene dve promene.

Drugo poluvreme bilo je jako teško za gledanje, igrači oba tima su pružili partiju ispod očekivanja svih navijača. Sem par poluprilika nije bilo prevelikih uzbuđenja, domaći jesu bili konkretniji, ali je i njihova igra na terenu bila neprepoznatljiva.

Dovoljno o drugom poluvremenu govori i podatak da je sudija Sulejmanović pokazao čak devet žutih kartona, dok su tokom prvih 45 mintua viđena samo dva.

OFK Budućnost (Dudovica) – Hajduk (Beograd) 1:0 (1:0)

OFK Budućnost: Tešić, Marjanović (od 73′ Šakić), Đorđević, Pavlović, Nikolić, Marković, Lukić, Đurđević (od 64′ Milinković), Janković, Maksimović (od 46′ Radovanović), Soldatović (od 46′ Gligorić)

Hajduk: Nikolić, Šetka, Janković (od 76′ Jovanović), Rebić, Ristić, Stefanović, Marković (od 54′ Gavrilović), Radojković (od 54′ Gajić), Jovanović (od 66′ Arsić), Stijović, Stojaković (od 66′ Marinković) 

Minimalni trijumf održao je Budućnost na prvom mestu, dok je i Hajduk nakon poraza ostao na istoj poziciji. U sledećem kolu tim iz Dudovice opet u ulozi domaćina, ovoga puta protiv OFK Mladenovca, dok bivši superligaš dočekuje BSK iz Borče.

Možda vas zanima

TABELA beogradske zone