Search
Close this search box.
received_1713174119176047
VREME ČITANJA: 2 min

BONUSI ISPRED MREŽE

NIKAD MLAĐI GOLMANSKI KADAR MLADOSTI IZ BAČKOG JARKA
Na Livadici su se godinama ponosili odličnim golmanima, mnogi od njih su kasnije napravili i internacionalne karijere, poput Milana Lukača, Nenada Rajića, Vladimira Bajića…

Aktuelni trenutak je takav da rukovodstvo Mladosti, u skladu sa imenom kluba, akcenat stavlja na mlade snage, pri čemu je najveći deo kadra iz Bačkog Jarka. U susret prolećnim bitkama na vojvođanskom ”Jugu”, stručni štab plavo-belih ima slatke muke oko izbora bonusa za startnu postavu, a zanimljivost predstavlja činjenica da su čak trojica čuvara mreže iz navedene kategorije, pa Jaračani mogu da kažu da imaju najmlađe golmane, ne samo u vojvođanskoj ravnici, već i šire.

Nemanja Pajfer je 2006. godište i posle staža u omladinskoj školi Vojvodine, prve seniorske minute, upisao je među svojim Jaračanima. Jesenas je bio najčešće na golu, potvrdivši potencijal.

Vukašin Vuković je godinu dana mlađi, a prošle godine, 4. marta, na 16. rođendan, debitovao je za seniore.

Aleksa Sofinkić je novajlija, ujedno i najmlađi, jer će početkom maja da napuni 17 godina. Prethodne dve godine, nastupao je za kadete RFK Novi Sad 1921.

Kroz pripremni period, imali su podjednaku minutažu, uz opšti utisak da napreduju i da im svaka utakmica uliva dodatno samopouzdanje. Vredno rade pod nadzorom trenera golmana Dragana Lolića (33), koji je, kao i njegov otac Miroslav, karijeru vezao za Mladost.

Ne treba zaboraviti da stručni štab ima na raspolaganju i Slavka Rodića (29), svojevrsnog vojnika kluba, pošto nikad nije napuštao plavo-belo jato, a specijalnost su mu odbrane penala.

M. Menićanin

VREME RADI ZA NJIH: Vuković, Sofinkić i Pajfer

Izvor: http://www.nsfudbal.com

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”