Search
Close this search box.
599814_image1_iff
VREME ČITANJA: 3 min

GRUPA NAJODANIJIH “GRAĐEVINARA” REORGANIZUJE SVE STRUKTURE U SRPSKOLIGAŠU SA BANJICE: Kad je teško – Miloš Tanović i prijatelji!

“Mnogo je problema sa kojima se svakodnevno suočavamo, međutim, zbog naših vernih navijača okupljenih u navijačkoj opciji “United force”, brojnih nedeklarisanih simpatizera i nas, nekadašnjih fudbalera, ne želimo da istupimo iz Lige” – naveo je novi sportski direktor omladinske škole Rada.

Pod navijačkom parolom “Sami protiv svih”, čelni ljudi Rada su udružili sportske snage sa navijačima i simpatizerima “građevinara” i započeli novo sportsko poglavlje na Banjici.

– Klub je na izdisaju, međutim, ima nas mnogo koje je Rad zadužio i iz tog razloga nećemo da dozvolimo da nestanemo sa sportske mape fudbalske Srbije – istakao je za portal Republika,rs, novi sportski direktor i trener mlađih kategorija srpskoligaša sa Banjice, Miloš Tanović.

Koji je trenutno najveći sportski problem Rada?

– Zbog finansijskog duga prema desetak bivših igrača od koga niko u klubu ne beži, limitirani smo u dovođenju novih fudbalera čak i u podmlatku što otežava napredak kluba.

Ipak, Rad ima koretktan tim.

– Najmlađa smo ekipa na beogradskom “Severu”, za najbolji sastav igraju samo kadeti i omladinci.

Ali, ne odustajete.

– Niko na Banjici i ne razmišlja o “beloj zastavici”.

Navijači su i u delikatnom trenutku uz klub.

– Uvek je bilo tako. Rad ima odabranu publiku, najodanija je okupljena u navijačkoj grupi “United force”, ima mnogo i nedeklarisanih simpatizera. Oni u stvari “guraju” klub napred.

Kako tačno navijači pomažu klub?

– Započeli smo seriju zajedničkih akcija: sređivanja stadiona, izrade grafita, animacije novih pristalica plavo-belih. Postavili smo i nove reflektore…

Pored odlične saradnje sa navijačima, Rad se rehabilitovao i kadrovski.

– Prihvatio sam “vruć krompir” da započnem vrlo delikatan posao reorganizacije omladinske škole kao sportski direktor.

Kako Vam je na novom radnom mestu?

– Kao trener u podmlatku, upućen sam u situaciju što mi olakšava zadatak da sa nekadašnjim saigračem, Tomislavom Pajovićem i još nekoliko vrlo mladih ali vrlo perspektivnih trenera, pokušamo da stvorimo fudbalsku oazu za klince sa Banjice ali i drugih delova grada.

I u radu sa talentima imate sportskih problema.

– Blokada pri registraciji fudbalera zbog dugova nam ne dozvoljava da dovodimo darovitu decu osim u fudbalskom “zabavištu” gde imamo pravo da klubu priključimo klince rođene od 2011.godine do 2016.godine.

Rad je sportski akcenat stavio na mlađe kategorije.

– I ove godine početkom marta, organizujemo 15.tradicionalni memorijalni turnir “Deda Mlađa Mitrović” na kome su učešće već potvrdili: Crvena zvezda, Partizan, Čukarički…

Turnir je jedan u nizu sportskih dokaza da se Rad ne predaje.

– Odrastao sam na Banjici, fudbalski uz klub zato sam sada, kada je možda i najteže, tu. Rad me je zadužio i ne samo mene, ima nas mnogo koji “osećamo” klub a imamo i ambicije i znanja da ga vratimo na stare staze napretka.

Najbitnije, u “nemogućoj misiji” niste usamljeni.

– Banjica je specifična fudbalska sredina u kojoj, istina, dugo vlada sportski mrak, međutim, sve je više bivših (sa)igrača koji mi se priključuju oporavku kluba sa željom da krenemo napred korakom od “sedam milja” – iskren je novi sportski direktor podmlatka srpskoligaša sa Banjice.

Miloš Tanović na njegovoj Banjici, sa saradnicima, vidi svetlo na kraju Radovog višegodišnjeg tunela.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd