Search
Close this search box.
30-kabel-_1_
VREME ČITANJA: 2 min

FUDBALERI KABELA VREDNO RADE PRED NASTAVAK SEZONE, ŠTRANDAROŠI OPASNOST ZA SVAKOG PROTIVNIKA

Fudbaleri Kabela odigrali su veoma dobro u prvom delu sezone u Srpskoj ligi grupa Vojvodina
Pretežno mlada ekipa predvođena kapitenom Slobodanom Novakovićem iznenadila je sve, sem sebe i završila na solidnom četvrtom mestu na tabeli sa bilansom od sedam pobeda, šest remija i dva poraza. Ipak ekipa ne želi tu da stane, već namereva da na proleće ponovi, a zašto da ne i nadmaši pređašnje rezultate. Kabel je sa pripremama počeo 15. januara, a uporedo su u klub stizala pojačanja koja će pomoći da Novosađani budu barabar sa pretendentima za plasman u Prvu ligu Slovenom i Železničarom.

Trener crveno-crnih Miloš Penić istakao je da ekipa dobro radi i da je veoma zadovoljan zalaganjem igrača.

– Kada se momci trude i rade sve ono što je stručni štab zamislio onda je sve u redu. Na treninzima sjajno rade, a van njega pokazuju da su poput porodice. Svesni smo da smo ekipa koja može da izađe na crtu svakom timu u ligi i znamo da nas dobre partije mogu dovesti do višeg ranga. Do početka prvenstva je ostalo desetak dana i to ćemo iskorstiti za završne pripreme, ali i za odmor – počeo je Penić.

U Kabel su tokom zimskog prelaznog roka stigli: Đorđe Đurić, Filip Ilić, Andrej Pivas, Nemanja Trpčević, Đorđe Prolić, Borislav Gajić, Uroš Paunović, ali i iskusni Srđan Vujaklija koji će puno značiti nakon što je ekipu napustio dosadašnji centarfor Nemanja Soković. Pored Sokovića karijeru će u novoj sredini nastaviti Igor Kudrić i Ognjen Bogunović.

– Nismo odmah krenuli sa jačanjem tima, dobro smo promislili i dovodili ono što nam treba. Takođe nastavili smo saradnju sa Vojvodinom i ponovo ćemo imati mlade igrače kojima će igranje u trećem rangu takmičenja pomoći da se afirmišu i steknu iskustvo. Nije nam otišlo mnogo igrača, a dolaskom novih konkurencija je veća i svi će morati dobro da se oznoje kako bi imali minutažu. Verujem u ovaj tim i kada se uigramo predstavljaćemo opasnost po svakog protivnika – poručio je Miloš Penić.

Novosađani su odigrali dve prijateljske utakmice sa članovima Superlige Vojvodinom i Spartakom i dobro su se pokazali, a snage su odmerili i sa Donjim Tovarnikom, Inđijom, GAT-om, Brodarcem i Mladosti iz Bačkog Jarka.

Prolećni deo sezone u Srpskoj lgi grupa Vojvodina počinje 2. i 3. marta, a Kabel će najpre odmeriti snage sa Radničkim u Zrenjaninu.

V. Gvozdenović

FOTO: J. Grlić

Izvor: http://www.dnevnik.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

FUDBALERI KABELA VREDNO RADE PRED NASTAVAK SEZONE, ŠTRANDAROŠI OPASNOST ZA SVAKOG PROTIVNIKA

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina