Search
Close this search box.
599425_fap1_f
VREME ČITANJA: 2 min

DOJUČERAŠNJI VELIKI RIVALI, SADA NA ISTOM ZADATKU: Kapiteni VEČITIH zajednički kreću u pohod na titulu!

Jesenji propusti su nadoknadivi…

Dva nenadana kiksa u samom finišu jesenjg dela takmičenja u okviru zapadne grupe srpskoligaškog fudbala koštala su ekipu FAP Priboja jsenjih lovorika, a uz navedeno, dozvolili su velikom rivalu čačanskom Borcu 1926 da u odlučujuće prolećne borbe uđe sa velikih pet bodova prednosti.

Punih 13 utakmica trajala je pribojka bajka. Tokom prva tri takmičarska meseca zabeleženo je 11 pobeda i dva remija, a činilo se nakon trujumfa nad čačanskim “zebrama”, da su vrata prvoligaškog karavana, širom otvorena.

Dueli protiv Sloge iz Požege (0:1) i požarevačkog Mladog radnika 1926 (1:2) pokvarili su opšti utisak, ali i pored navedenog niko u klubu ne gubi nadu da će nastavak borbe za bodove doneti i znatno bolja ostvarenja.

U tom cilju klupsko rukovodstvo je bilo izuzetno aktivno tokom zmskog prelaznog roka, a među svim novajlijama posebno se ističu imena Petra Graonje i Mirsada Miraljemovića, mladih fudbalera beogradskih Večitih rivala, nekadašnjih kapitena Crvene zvezde i Partizana, koji će ovog proleća biti uzdanica “kamiondžija” u borbi za šampionski pehar.

Graonja igra na poziciji levog beka. Uskoro će proslaviti 20. rođendan i prošao je kompletnu fudbalsku školu Crvene zvezde,a nastupao je i u ekipi RFK Grafičara.

Sa druge strane Miraljemović iza sebe ima i internacionalno iskustvo, s obzirom da je nakon mlađih kategorija Partizana, godinu dana proveo u slovačkoj ekipi Podbrezovi, a u Priboj stiže nakon šest meseci provedenih u dresu Tutina.

Navijači u Priboju očekuju plasman u Prvu ligu Srbije

– Petar Graonja:

Datum rođenja: 25. februar 2004. godine

Mesto rođenja: Beograd

Pozicija u timu: levi bek

Igračka karijera: Crvena zvezda U-15 (Beograd), Crvena zvezda U-16 (Beograd), Crvena zvezda U-17 (Beograd), Crvena zvezda U-19 (Beograd), RFK Grafičar U-19 (Beograd)

– Mirsad Miraljemović:

Datum rođenja: 26. april 2004. godine

Mesto rođenja: Novi Pazar

Pozicija u timu: defanzivni vezni

Igračka karijera: Partizan U-17 (Beograd), Teleoptik U-17 (Zemun), Partizan U-18 (Beograd), Podbrezovi U-19 (Slovačka), Tutin (Tutin)

Od dvojice fudbalera svakako će se u gradu na obali Lima mnogo očekivati, a obojica će priliku za zvanični debi u dresu FAP Priboja imati u prolećnoj premijeri kada će Priboljci gostovati u Poletu u Ljubiću. Navedeni susret odigraće se desetog dana meseca marta, a u prvom ovosezonskom duelu dve ekipe FAP je na svom terenu slavio rezultatom 2:0.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad