Search
Close this search box.
416364505_2426683724194758_3098494461089772178_n-_1_
VREME ČITANJA: 3 min

GOLOVI KAO NA TRACI

DIVOŠANI FURIOZNO KRENULI U ODBRANU PEHARA NA TURNIRU “ČUKARICA 2024“, STRELCI POGODILI 22 PUTA ZA 180 MINUTA


U odbranu pehara na turniru “Čukarica 2024“, fudbaleri Hajduka, krenuli su furiozno, pobedama u dvobojima sa Vrčinom (15:0) i Borcem iz Ostružnice (7:1). Divošani su potvrdili da poseduju kapacitet da repriziraju prošlogodišnji uspeh, ali mnogo bitniji segment priče je da se tim, osvežen petoricom novajlija, kroz turnir uigra za trku na vojvođanskom “Jugu“. Nenad Kudrić (24), jesenas strelac sedam golova u prvenstvu, stavio je potpis ispod četiri pogotka, čime je dao doprinos ubedljivim pobedama.

-Imamo široku igračku lepezu, svi smo dobili podjednaku minutažu i pokazali da, vođeni najvišim ambicijama, možemo da ispunimo očekivanja. Neće nas uspavati ubedljive pobede na startu turnira, svesni smo razlike u kvalitetu. Bitan je odnos prema zadacima, ozbiljnost i posvećenost su na maksimumu i to je činjenica koja izaziva zadovoljstvo – kaže Nenad Kudrić.

Između ispita na turniru, Divošani će u sredu odmeriti snagu sa Jedinstvom iz Surčina, osmoplasiranim timom Srpske lige “Beograd“.

-Provere sa ekipama iz višeg ranga su korisne, želimo da vidimo gde smo u odnosu na njih, da bismo mogli da ispravimo eventualne propuste u organizaciji igre. Prvenstvo će brzo da se nastavi, manje od mesec dana je ostalo do prolećne premijere i meča sa Indeksom. Želimo da od starta budemo na prepoznatljivom nivou i da nesmanjenim intenzitetom nastavimo put ka srpskoligaškkom društvu.

Pre dolaska u Hajduk, branio je boje OFK Beograda, OFK Bečeja 1918, Tise (Adorjan) i Vojvodine iz Bačkog Gradišta. Sa srpskoligaškim iskustvom, može da bude zamajac prolećnih uspeha.

-U Divošu je sve pod konac. Klub je po organizaciji i infrastrukturi prevazišao rang takmičenja. Verujem da ćemo na terenu potvrditi da smo najbolji u ligi sa osam nekadašnjih srpskoligaša i da ćemo ispisati najblistaviju stranicu klupske istorije. Pola puta smo uspešno prešli, predstoji nam teža etapa, s obzirom da je skoro cela liga, izuzev tri vodeće ekipe, u borbi za opstanak.

Tokom uvodnih šest kola, lidera očekuju četiri gostovanja. Najbliži pratilac Sloboda iz Donjeg Tovarnika je korak iza, dok trećeplasirano Jedinstvo (Rumenka) ima dva boda manje.

-Sa njima igramo na domaćem terenu, gde smo upisali svih osam pobeda, ali međusobni okršaji ne moraju ništa da odluče. Prevagu će doneti druge utakmice, pošto je ovo takmičenje u kojem svako može da bude kamen spoticanja. Jedini smo bez poraza, sa najmanje primljenih golova, to su parametri koji su nas izbacili na vrh. Želimo da tako ostane i kada se u junu bude podvlačila crta.

Na spisku novajlija su: Lazar Veselinović (37), jesenas strelac 13 golova za Kulpin u Somborskoj područnoj ligi, vezista Bojan Jelić, kapiten Jedinstva (Rumenka), levi bek Aleksandar Zolnajić (Tisa, Adorjan), bonus Luka Trkulja (Železničar, Inđija) i golman Marko Nikolić (Inter, Zaprešić).

-Treniramo punim kapacitetom, stručni štab nas je uklopio u sistem koji funkcioniše obećavajuće. Svi smo na istom zadatku, nema sujete, podržavamo se međusobno. Letos sam došao u Hajduk, ali utisak je kao da sam mnogo duže ovde, jer je sredina takva da prepoznaje i ceni ljudske i igračke vrednosti. To stvara dodatnu obavezu da golovima i asistencijama pomognem u realizaciji ciljeva na svim frontovima, gde imamo aktivnu ulogu – istakao je Nenad Kudrić.

M. Menićanin

U ULOZI OCA
Nedavno se ostvario u ulozi oca i to mu je ulilo dodatnu energiju za iskušenja na životnim poljima. Od trojice braće, aktivan je i najmlađi Igor, koji se iz Kabela vratio u Tisu, dok je David registrovan za Jedinstvo (Novi Bečej), ali bez minutaže, zbog privatnih obaveza. Otac Goran im je ogromna podrška, ne propušta čak ni prijateljske utakmice.

-Porodica je oaza iz koje crpim energiju, sin Tadija nam je ulepšao svakodnevicu. Divan je osećaj ostvariti se u roditeljskoj ulozi – naglasio je Nenad Kudrić.

Izvor: http://www.nsfudbal.com

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”