Search
Close this search box.
590941_edj5155_f-1
VREME ČITANJA: 2 min

DETONACIJA: Nekadašnji reprezentativac se nakon 17 godina vraća u klub – ponovo će poneti opremu crveno-belih boja!

U poznim fudbalskim godinama se vratio u klub kako bi pomogao osvajanju šampionskog pehara.

Fudbaleri čačanskog Borca 1926 u nastavak takmičenja u okviru zapadne grupe srpskoligaškog karavana ulaze sa najbolje startne pozicije i pred njima su već sada “odškrinuta vrata” Prve lige Srbije čiji su deo poslednji put bili u sezoni 2020/21.

Popularne “zebre” su iskoristile dva neočekivana kiksa najvećeg, ali i jedinog rivala u borbi za šampionski pehar, ekipe FAP Priboj. I poed poraza u međusobnom duelu, crveno-beli su jesen okončali sa pet bodova prednosti što može predstavljati odlučujuću prednost u trci za šampionski pehar.

Istovremeno, Čačani zimsku pauzu koriste za jačanje igračkog kadra, a poslednja akvizicija jeste lice koje je u Čačku dobro poznato.

Reč je o iskusnom tridesetpetogodišnjem krilnom napadaču koji može odgovoriti i zadacima u veznom redu, Marku Milinkoviću koji se nakon 17 godina vraća na stadion “kraj Morave”.

Sada već davnog leta 2006. godine Milinković je krenuo na svoje evropsko putešestvije. U Slovačkoj je tokom devet godina nastupao za Košice i Slovan iz Bratislave, a kasnije je internacionalnu karijeru gradio u Turskoj i Jermeniji.

U Srbiju se vratio septembra 2022. godine i tokom prethodnog perioda je nastupao za gornjomilanovački Matalac.

Takođe treba napomenuti da je Milinković pored deset nastupa i dva pogotka u dresu omaldinske reprezentacije Srbije, zabeležio i jedan nastup za nabolji nacionalni tim naše zemlje kod selektora . U prijateljskom susretu protiv Južne Afrike koji je odigran 12. avgusta 2009. godine, a koji je naš nacionalni tim rešio u svoju korist rezultatom 3:1, Milinković je u igru ušao u 82. minutu zamenivši Miloša Ninkovića.

Priliku za ponovni debi u dresu crveno-belih boja Milinković će imati u prolećnoj premijeri kada će čačanski Borac 1926 gostovati u Vrelu ekipi Vrelo Sporta. Navedeni susret zakazan je za deseti dan meseca marta, a prvi ovosezonski duel dve ekipe okončan je trujumfom “zebri” ubedljivim rezultatom 4:0.

Izvor: Republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad