Search
Close this search box.
Screenshot_20240123_171228_com.instagram.android_edit_123821868464437
VREME ČITANJA: 2 min

ŠPONJA: U NAJMANJU RUKU REPRIZA JESENI

IZA IGRAČA OFK KIKINDE PRVA NEDELJA RADA, ŠEF STRUKE ZADOVOLJNO TRLJA RUKE

Prva sedmica priprema za drugi deo prvenstva ostala je iza severnobanatskog srpskoligaša, a Vladimir Šponja, šef struke

OFK Kikinde zadovoljan je startom u zimskom periodu.

– Pripremaćemo se sedam nedelja na našim terenima, u dvorani i teretani. Uprava nam je omogućila optimalne uslove za rad, a ekipa je pretrpila manje promene. Sreću u drugim sredinama potražila su šestorica, od kojih su dvojica bili starteri, ali trudimo se da pronađemo dostojne zamene. Doveli smo petoricu, a Marko Vukobrat, sportski direktor svakodnevno radi na dodatnom popunjavanju sastava i verujem da će i taj posao brzo biti završen – kaže Šponja.

Igrači su u pauzi imali raspored aktivnosti i to realizovali do 15. januara kad su počele pripreme.

– Većina je sve odgovorno shvatila, to su pokazala testiranja u prvoj sedmici pripremnog perioda, kada smo, pored fizičkih provera, odradili i pet aerobnih treninga kao privikavanje na težak teren i temperaturu vazduha. Plan je da radimo pet treninga nedeljno na otvorenom i dva ili tri u teretani. U drugoj nedelji očekuje nas veći obim i intezitet rada. Celi stručni štab nastoji da igrači što lakše prebrode sledećetri sedmice koje nisu popularne kod fudbalera. Sve nas, ipak, hrabri dobra atmosfera u ekipi, to nas je krasilo i tokom jesenjeg dela prvenstva i sigurno je i taj detalj doprineo ostvarenju vrlo dobrih rezultata.

Na kraju drugog mikrociklusa, u subotu, na raspredu je prva provera, a posle četiri dana i druga.

Biće to istovremeno i dva najjača rivala Kikinđanima tokom ovih priprema.

– Najpre ćemo kod odlične ekipe Zemuna. Utakmica će nam poslužiti da proverimo novajlije, ali i da se podsetimo nekih principa i zahteva u igri. Brzo, sredinom treće nedelje priprema, odmerićemo snage u Beogradu sa omladincima Partizana. Sigurno je da će obe utakmice biti zahtevne u fizičkom pogledu i to je ono što smo i želeli. Omladincima Partizana provera protiv nas biće neka vrsta generalne probe pred meč sa Bragom u UEFA Ligi mladih, a mi ćemo zbog toga još i više biti željni dokazivanja, verujući da na proleće možemo ponoviti dobre rezultate iz prvog dela prvenstva – jasan je Šponja.

Kapiten Nebojša Đukić smatra da su pripreme idealno krenule:

– Jedva smo dočekali start, a već smo mislima u martu, da nastavimo gde smo stali, pa ako je moguće da, istina bez opterećenja, budemo i bolji od trećeg mesta na kojem zimujemo. Ekipa je letos doživela velike promene, stiglo je mnogo novih igrača i gotovo svi koji prate srpskoligašku „Vojvodinu“, smatrali su da će nam biti teško da opstanemo, ali sve smo ih demantovali. Upoznali smo se, uigrali pod palicom novog trenera i načinili rezultat za respekt. Zadržali smo kostur ekipe i najmanje što želimo je repriza jeseni, jer unutar ekipe vladaju timski duh i odlična atmosfera.

D. P. P.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

ŠPONJA: U NAJMANJU RUKU REPRIZA JESENI

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina