Search
Close this search box.
670-6
VREME ČITANJA: 2 min

PROŠLA PRVA NEDELJA PRIPREMA BEČEJACA

Fudbaleri srpskoligaša sa Tise rade nedelju dana i razumljivo je što smo od novog kormilara tiskog broda Dragana Ivanovića želeli da čujemo kakva je situacija.- Kratak je period iza nas i još je rano donositi bilo kakve prognoze za ono što je pred nama. Minula nedelja nam je, prvenstveno, poslužila da se upoznam sa rosterom kojim klub raspolaže. Neki od igrača koji su činili okosnicu u jesenjem izdanju su otišli ili su na putu da napuste klub, pa ćemo u nedelji pred nama morati da budemo aktivniji u prelaznom roku. Neće to biti nimalo lak zadatak, jer nema mnogo slobodnih igrača u aktuelnom prelaznom roku. Potrebno je u svakoj liniji igre angažovati kvalitetnog igrača ili dva. Vrata su otvorena svima, mladima pogotovo, koji žele ozbiljno da se bave fudbalom. Meni nije teško da radim, ali samo sa onima koji istom merom uzvraćaju. Rečju, pred nama je vrlo značajan period, kada treba kompletirati igrački pogon, znači pojačan rad van terena i onda na terenu, jer nam već od subote sledi serijal kontrolnih utakmica, veli novi šef struke u OFK Bečej 1918 Dragan Ivanović.

Nisu Bečejci jesenas sakupili neku bodovnu „zimnicu“ da bi sada mogli olako da puštaju koliko toliko proverene igrače. Međutim, nekoliko njih se ne pojavljuje na treninzima, najverovatnije u potrazi za novim klubom. Desi li se to, onda će posao oko stvaranja novog tima biti teži.

– U razgovorima smo sa nekoliko naših igrača da ostanu, a i potencijalnim novajlijama. Serijal od šest kontrolnih utakmica će nam poslužiti da na delu vidimo igrače koji izraze želju da nam se priključe. Prva provera je subotu protiv Mladosti iz Turije, a onda slede feberuarske utakmice protiv rumunskog kluba Panduri (4.), Vojvodine iz Bačkog Gradišta (7.) omladinaca prvoligaša OFK Beograda (10.), Hajduka iz Kule (17.) i Mladosti iz Bačkog Jarka (24.), uključuje se u razgovor sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić.

Bečej je oduvek bio klub u kojem su mladi igrači imali prostor za napredovanje. Angažovanjem za trenera Dragana Ivanovića, koji se za 28 godina bavljenja trenerskim poslom dokazao kao vrstan pedagog u radu sa mladima, taj posao je olakšan, po mladići koji žele da rade i napreduju znaju adresu gde da se jave.

V. Jankov

Tandem golmana ostaje: Isidor Milovanov i Aleksa Strajnić (foto: V. Jankov)

Izvor: http://www.srbijasport.net

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

PROŠLA PRVA NEDELJA PRIPREMA BEČEJACA

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina