Search
Close this search box.
432710_306719306-1582397485524768-8020527814321083128-n_f
VREME ČITANJA: 2 min

SARADNJA JE POTVRĐENA: Tim iz Baćevca dobio je prvo zimsko pojačanje!

Uprava je krenula sa jačanjem igračkog kadra.

Povratnik u zonski rang takmičenja iz Baćevca nakon ne tako sjajnoj početka sezone uspeo je da popravi formu, i da se plasira u gornji deo tabele.

Sastav BSK-a 1926 sezonu je počeo sa pet vezanih poraza, predviđali su tada mnogi ekspresan povratak u niži rang takmičenja, ali je onda napravljena impresivna serija. Tim iz Baćevca do kraja jesenjeg dela prvenstva zabeležio je devet pobeda i samo jedan neuspeh. 

Učinak od devet trijumfa, šest poraza, bez remija bio je dovoljan za plasman na deobu četvrte pozicije na tabeli, baraž mesto udaljeno je samo dva boda, dok je lider na šest. Forma BSK-a je na visokom nivou, i da bi se u tom ritmu nastavilo i tokom proleća, neophodna su određena pojačanja u igračkom kadru.

Prvi novajlija u Baćevcu je dvadesetjednogodišnji Uroš Ivković, koji je tokom jesenjeg dela prvenstva u istom rangu branio boje BSK Borče. Reč je o fudbaleru koji može odgovoriti zadacima na mestu špica, ali i krila, i strelcu pet pogotka. Njegov učinak dodatno dobija na značaju ako se zna da je tim iz Borče mrežu rivala tresao u 16 navrata na 15 ligaških utakmica.

Ivković prvi novajlija

Ivković je u dosadašnjoj karijeri branio i boje Jedinstva iz Surčina, Vrčina, Crvene zvezde (MML) i Radničkog sa Novog Beograda. Sada će imati priliku da brani boje trenutno šestog napada lige, i sigurno je da će imati dosta više šansi pred golom rivala, nego protekle jeseni.

Prolećni deo šampionata sastav BSK-a otvara pred svojim navijačima protiv OFK Žarkova, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 2:0.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA beogradske zone