Search
Close this search box.
Sloven-pripreme-zima-24
VREME ČITANJA: 2 min

RUMA DOBIJA FUDBALSKOG PRVOLIGAŠA!?

Jesenji trećeligaški fudbalski šampion, rumski Sloven je započeo svoj trenažni proces. Sjajna je bila 2023.godina za rumski GFK Sloven.

Posle dugog čekanja ovaj klub je ponovo postao treećeligaš i odmah je zauzeo čelnu poziciju na tabeli jeseni u Srpskoj ligi grupa Vojvodina. Ta pozicija sama po sebi poziva ili je najbolja pozivnica za novi iskorak, a to je za Rumu, kao grad da s nađe na prvoligaškoj mapi Srbije.

„Izabrali smo ovaj prostor iz razloga, što vremenski uslovi nedozvoljavaju kod nas na Slovenu da startujemo. Velika je količina snega i dan danas na terenu, tako da ćemo ovde imati zaista jako dobre uslove. Dva zatvorena balona, teretanu na raspolaganju. Krećemo sa ambicijom da se što bolje pripremimo za prolećni deo prvenstva i da budemo i dalje onako prepoznatljivi po dobroj igri i kvalitetnom fudbalu“, rekao je Milorad Batalo predsednik GFK Sloven Ruma.

U taboru crveno beli je očekivano dobra atmosfera na startu priprema. Odlični uslovi koji pruža sportski centar će biti iskorišteni u potpunosti kako bi se fudbaleri najbolje pripremili za prolećne izazove.

Zoran Vasiljević trener GFK Sloven Ruma je ovim rečima izneo plan dešavanja do starta prvenstvene trke,

„Predsednik Milorad Batalo i Uprava su želeli da ostanemo na ovoj poziciji, što znači da je planirano da ako budemo mogli da budemo prvi. Da se planira ulazak u Prvu ligu Srbije. Znači ambicije kluba su najveće moguće i mi ćemo probati to i da uradimo. Prvo kolo je predviđeno za drugi mart. Igramo sa Bečejom. Sezona počinje, a malo su loši tereni, teško se znači može dobro igrati. Nadamo se da ćemo uspeti da se snađemo, da se adaptiramo i da nastavimo u istom ritmu kao što smo radili u prvom delu sezone“.

Za sada prelazni rok fudbalera u rumskom klubu nije buran. Otišlo je nekoliko igrača, a klub su za sada pojačali igrači na poziciji centarfora, Marko Janjić i desnog beka Ognjen Stevanović. Tu spisak pojačanja nije završen, a naredni dani će dati i odgovore na ta pitanja. Rumljani će prvi meč imati protiv ekipe Grafičara. Biće to prva prvoligaška proba Rumljana. Raspored tih utakmica izgleda ovako,

27.januara: GRAFIČAR
3.februar: DONJI SREM 2015

  1. februar: SLOBODA
  2. februar: LOZNICA
  3. februar: RADNIČKI SM
  4. februar: TELEOPTIK

Izvor: http://www.sportin.biz

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

RUMA DOBIJA FUDBALSKOG PRVOLIGAŠA!?

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina